«Γυρίζει» σελίδα η Άγκυρα, ανταποκρίνεται η Ελλάδα

27.03.2023 / 14:02
dendias-cavucoglu2032023-768x512

Οι τουρκοελληνικές σχέσεις «έκαναν» μια θετική «στροφή» μετά τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου και το θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι οι θετικές αυτές εξελίξεις φάνηκαν σε κοινή δήλωση των δύο χωρών μετά τον τέταρτο γύρο της συνάντησης της Θετικής Ατζέντας στην πρωτεύουσα Άγκυρα στις 22 Μαρτίου και σε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Mevlüt Çavuşoğlu, στις Βρυξέλλες.

Η νέα στάση της Άγκυρας απέναντι στην Αθήνα είναι η κύρια αιτία της πρόσφατης προσέγγισης των διμερών σχέσεων, δήλωσε ο Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του.

Σύμφωνα με το The Daily News, ο Νίκος Δένδιας επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί αναλόγως σε αυτή τη νέα στάση της Άγκυρας, παρόλο που η Αθήνα έχει πλήρη επίγνωση ορισμένων δυσκολιών στις σχέσεις.

«Θα ήταν ασυγχώρητο να μην επιχειρήσουμε να αξιοποιήσουμε αυτή την αλλαγή», εξέφρασε ο κ. Δένδιας.

Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που έστειλαν ομάδες διάσωσης και προσέφεραν βοήθεια στην Τουρκία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου.

Αντίστοιχα, αμέσως μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στη βόρεια Ελλάδα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, η Τουρκική Δημοκρατία προσέφερε συλλυπητήρια και βοήθεια.

Μετά το δυστύχημα, η Τουρκική Δημοκρατία επέτρεψε τη μεταφορά ενός Έλληνα κρατούμενου στην Ελλάδα για να παραστεί στην κηδεία του γιου του.

Στις 20 Μαρτίου, ο Çavuşoğlu και ο Dendias συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες και αποφάσισαν να υποστηρίξουν αμοιβαία τις υποψηφιότητες των δύο χωρών σε διεθνείς οργανισμούς.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα