Ο Γάλλος υπουργός Εργασίας αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος την ώρα που η Γαλλία φλέγεται για το ασφαλιστικό

27.03.2023 / 15:30
e3d494b0bbe74b7c93640d2962ff7a31

Ο Ολιβιέ Ντισότ, υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση της Ελιζαμπέτ Μπορν, η οποία πέρασε έξω από την πόρτα του γαλλικού κοινοβουλίου τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού στη Γαλλία βάζοντας φωτιά στη χώρα, έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Στη συνέντευξη στο ειδικού Τύπου περιοδικό Tetu, που καλύπτει θέματα που αφορούν την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, έδωσε διευκρινήσεις για τη μεταρρύθμιση που προώθησε ο Εμανουέλ Μακρόν ενώ ειρήσθω εν παρόδω μίλησε για το γεγονός ότι ως ομοφυλόφιλος έχει δεχθεί ομοφοβικές επιθέσεις. Η δήλωση αυτή αναμεταδόθηκε ως το coming out του Γάλλου υπουργού.

“Η προσωπική μου ζωή δεν είναι ούτε μυστική ούτε όμως και θέμα συζήτησης. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ, αλλά και δεν θεωρώ ότι αποτελώ πρότυπο για κανέναν. Είναι θέμα προσωπικότητας. Για κάποιους είναι πιο εύκολο να εκτεθούν. Προσωπική μου δέσμευση από το 2012 είναι να αφιερώνω όλη μου την ενέργεια για την υπεράσπιση του γάμου για όλους και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή για τα ομόφυλα ζευγάρια. Είμαι επίσης, και προσωπικά, υπέρ της παρένθετης μητρότητας. Αν και γνωρίζω ότι αποτελώ μειοψηφία σε αυτό το θέμα, ακόμα και εντός του προεδρικού κόμματος, αυτό δεν αλλάζει την πεποίθησή μου για το θέμα. Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι στις προσβολές που δέχομαι τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξαν πολλά ομοφοβικά σχόλια. Το να είναι κανείς ομοφυλόφιλος δεν είναι ποτέ ουδέτερο, αλλά βέβαια διατηρεί το δικαίωμα να υπερασπίζεται ιδέες και σκοπούς, να είναι στρατευμένος υπέρ ενός σκοπού, να συμμετέχει στη δημόσια συζήτηση χωρίς να αναδεικνύει την προσωπική του ζωή σε στοιχείο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Κατά συνέπεια, έχω δικαίωμα να προστατεύω τον σύντροφό μου από την έκθεση της δημόσιας ζωής μου”, είπε ο Γάλλος πολιτικός.

Και πρόσθεσε: “Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν καθορίζει τον πολιτικό προσανατολισμό. Αναφέρομαι σε ορισμένα άρθρα που δημοσιεύτηκαν στα ΜΜΕ μετά τις εκλογές του 2017, σχετικά με την άνοδο της εθνικιστικής ψήφου μεταξύ των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων που εξέφραζαν το φόβο για τον ριζοσπαστικοποιημένο Ισλάμ και την ομοφοβική βία που ασκεί”.

Έλυνε σταυρόλεξο στα υπουργικά έδρανα της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης
Υπενθυμίζεται ότι ενώ η Γαλλία φλέγεται, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος πολιτικός απασχολεί τα ΜΜΕ όχι για ζήτημα του χαρτοφυλακίου του. Πρόσφατα, ο φωτογραφικός φακός τον είχε συλλάβει να λύνει σταυρόλεξο

Πριν από περίπου δέκα ημέρες, ο κεντροδεξιός Ολιβιέ Ντισότ είχε “πιαστεί στα πράσα” να λύνει σταυρόλεξο ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη κρίσιμη συζήτηση για το ασφαλιστικό. Λίγο αργότερα καταλαβαίνοντας το σφάλμα του μίλησε στο BMFTV και παραδέχθηκε ότι έκανε “κάτι ανόητο”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα