Γιοβανίδης, Δαδακαρίδης, αρχίζουν περιοδεία -Με μια ιδιόμορφη ιστορία αγάπης

08.06.2023 / 8:23
dadakaridis-giovanidis.jpg

Το κορυφαίο κείμενο «Ενώχ Άρντεν», 1864, του Alfred Lord Tennyson, παρουσιάζει ο Λευτέρης Γιοβανίδης σε καλοκαιρινή περιοδεία με αφηγητή τον Πυγμαλίων Δαδακαρίδη και συνοδεία στο πιάνο του βιρτουόζου σολίστα Θοδωρή Τζοβανάκη.

Η παράσταση κάνει σήμερα πρεμιέρα στη Σύρο και ξεκινάει το ταξίδι της ανά την Ελλάδα. Ένα αφηγηματικό αριστούργημα της αγγλικής λογοτεχνίας που ενέπνευσε τον Richard Strauss να γράψει το 1897, μια μοναδική σύνθεση για αφηγητή και πιάνο.

Μια ιδιόμορφη και συγκινητική ιστορία αγάπης σε περιοδεία
Στην παράσταση παρακολουθούμε τις περιπέτειες ενός άντρα που υποτάχθηκε στη μοίρα του και θυσιάστηκε για την ευτυχία της γυναίκας που αγάπησε όσο τίποτα άλλο στη ζωή του. Τρία παιδιά σε μια άκρη του δάσους ζουν μαζί, αρχικά ανέμελα, μα καθώς μεγαλώνουν έρχονται αντιμέτωπα με τη σκληρή πραγματικότητα και με τη φθαρτότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Δύο αγόρια ερωτευμένα με το ίδιο κορίτσι, που μετεξελίσσονται σε δύο άντρες ερωτευμένους με την ίδια γυναίκα, μια γυναίκα που πρέπει να διαλέξει. Κι ύστερα ο μόχθος για επιβίωση, η ασθένεια, ο ξενιτεμός. Όμως, πάντα πίσω από το σκοτάδι υπάρχει το φως, έτσι κι εδώ, υπάρχει η ανιδιοτελής αγάπη, η αόρατη πρωταγωνίστρια του έργου.

Το κορυφαίο κείμενο «Ενώχ Άρντεν», 1864, του Alfred Lord Tennyson, παρουσιάζει ο Λευτέρης Γιοβανίδης σε καλοκαιρινή περιοδεία με αφηγητή τον Πυγμαλίων Δαδακαρίδη
Πλήθος αξιοσημείωτων καλλιτεχνών τόσο στο ρόλο του αφηγητή, όσο και στο ρόλο του πιανίστα έχουν ερμηνεύσει το έργο σε όλο τον κόσμο. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2022 στον Πειραιά ως μια συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Στο πιάνο ο βιρτουόζος σολίστας Θοδωρής Τζοβανάκης
Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 10 Αυγούστου στη Τήνο στο Θέατρο στον Κούμαρο και στις 14 Αυγούστου στο Φεστιβάλ Μόλυβου.

Καλοκαιρινή περιοδεία 2023, Άλφρεντ Λόρντ Τέννυσον – Ρίχαρντ Στράους «Enoch Arden», μια ιδιόμορφη και συγκινητική ιστορία αγάπης

Αφηγητής | Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Πιάνο | Θοδωρής Τζοβανάκης, Σκηνοθεσία – Μετάφραση | Λευτέρης Γιοβανίδης

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα