Γεωργία Παράσχη έκθεση “Τοπογραφίες”

03.05.2024 / 7:11
866826

Η Cube Gallery, παρουσιάζει την καινούρια δουλειά της εικαστικού Γεωργίας Παράσχη με τίτλο Τοπογραφίες.

Επιμέλεια: Λιάνα Ζωζά

Opening: Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024, 20.00 – 22.00

Η Λιάνα Ζωζά, επιμελήτρια της έκθεσης, γράφει, μεταξύ άλλων:
“Η δουλειά της εικαστικού Γεωργίας Παράσχη έχει μια συνέχεια και μια συνέπεια που είναι εύκολο να διακρίνει κανείς μέσα από την πορεία του έργου της.
Στην καινούρια ενότητα των έργων της με τον τίτλο “Τοπογραφίες” στρέφει την ματιά της στον περιβάλλοντα χώρο ενώ μέχρι τώρα η μορφή ήταν το κυρίαρχο στοιχείο στα έργα της.
Περιβάλλοντα φανταστικά και αινιγματικά δημιουργούν στον θεατή την επιθυμία να σταθεί μπροστά τους, δίνοντας του τα στοιχεία εκείνα που θα τον οδηγήσουν στην εξερεύνηση των εικόνων που συνθέτουν τους τόπους που ο ίδιος θα μπορούσε είτε να έχει ήδη επισκεφθεί είτε θα το ήθελε, προσκαλώντας τον παράλληλα να δημιουργήσει την δική του μεγάλη εικόνα.
Η δημιουργία των “Τοπογραφιών” είναι το αποτέλεσμα τόσο μιας εσωτερικής αναζήτησης όσο και της παρατήρησης μιας καθημερινότητας που αλλάζει γύρω μας με γρήγορους ρυθμούς επιβάλλοντας για τον καθένα ένα προσωπικό ησυχαστήριο.[…].

Η εικαστικός Γεωργία Παράσχη, γράφει: “Ισορροπώντας ανάμεσα στο αόρατο και το ορατό. Οι “εικόνες” επηρεάζονται από μνήμες, όνειρα, γεγονότα, επιθυμίες. Μια κατάδυση στο ασυνείδητο, εκεί που διαλύονται οι μύθοι, οι ψευδαισθήσεις, οι φιλοδοξίες. Μια κατάδυση στις εικόνες του τόπου μου, στις θάλασσες του και στο φως του. Αναζητώντας την ουσία αφαιρώντας κάθε περιττό.
Απογυμνώνοντας το τοπίο από τα στοιχεία του οικείου, το αφήνω να ντυθεί με μία αύρα πνευματική, μία αύρα βαθύτερη.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα