Γερμανία: Ανησυχία για τους αρνητές του κορωνοϊού

30.11.2020 / 23:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Coronavirus skeptics protest against government restrictions, amid the coronavirus disease (COVID-19) outbreak at the border in Slubice, Poland, November 28, 2020. REUTERS/Hannibal Hanschke

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ τάσσεται υπέρ της ακριβέστερης παρατήρησης των διαδηλώσεων των πολέμιων των μέτρων κατά του κορονοϊού στη Γερμανία.

«Με ανησυχεί το γεγονός ότι ακροδεξιοί και “Πολίτες του Ράιχ” διαδηλώνουν μαζί με τους πολέμιους του εμβολιασμού και τους επικριτές των μέτρων τα οποία λαμβάνονται για να αντιμετωπισθεί ο κορονοϊός. Οι αρχές ασφαλείας στη Γερμανία οφείλουν να ρίχνουν μια προσεκτική ματιά σε αυτό που εξελίσσεται» , είπε στην «Handelsblatt», ο χριστιανοκοινωνιστής υπουργός.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν επανειλημμένες εκκλήσεις να ασχοληθεί εντατικότερα η «Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος» με το κίνημα διαμαρτυρίας «Querdenker» (= αυτοί που σκέπτονται κόντρα στο ρεύμα) που αντιτίθεται στα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Ζέεχοφερ τόνισε ότι «η εξάπλωση της παραπληροφόρησης και των θεωριών συνωμοσίας για την πανδημία του κορονοϊού τροφοδοτεί ακραίες δυνάμεις και δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για να χειραγωγηθεί η διαμόρφωση της δημοκρατικής βούλησης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα