Γιατρός παρηγορεί μοναχικό ασθενή COVID-19: Η ιστορία πίσω από την φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

30.11.2020 / 22:16
dete-featured

Ο φωτογράφος Go Nakamura έχει επισκεφτεί μια μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) COVID-19 σε νοσοκομείο του Χιούστον των ΗΠΑ περίπου 20 φορές, αλλά του αδύνατον να εξοικειωθεί με όσα αντικρίζει να εκτυλίσσονται κάθε φορά εκεί.

Βγάζει φωτογραφίες που αποτυπώνουν την ωμή πραγματικότητα της πανδημίας COVID-19 στα νοσοκομεία. Βλέπει από κοντά ασθενείς την μία μέρα, για να μάθει την επόμενη ότι πέθαναν. “Αυτό είναι κάτι δεν γίνεται να το συνηθίσεις”, δήλωσε ο ίδιος στην USA TODAY το Σάββατο.

Αλλά ανήμερα της αμερικανικής Ημέρας των Ευχαριστιών, ο Nakamura τράβηξε μια φωτογραφία που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Η φωτογραφία δείχνει τον δρ. Joseph Varon, ντυμένο με πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό, να αγκαλιάζει έναν ασθενή που έχει καταρρεύσει στα χέρια του.

Λίγες στιγμές πριν τραβηχτεί η φωτογραφία, ο ασθενής αισθάνθηκε “ευάλωτος… μόνος”, είπε ο Nakamura.

Ο ασθενής είχε μπερδέψει τον φωτογράφο με έναν γιατρό. Σύντομα, οι κανονικοί γιατροί έσπευσαν να τον βοηθήσουν.

Ο δρ. Varon πλησιάζει συχνά τους ασθενείς, σύμφωνα με τα όσα έχει δει ο Nakamura. Ο γιατρός είναι γνωστός για το ότι προσφέρει χαρούμενα λόγια ενθάρρυνσης. Αλλά η αγκαλιά είναι κάτι που βλέπεις σπάνια.

Ο Nakamura επικεντρώθηκε στο να αποθανατίσει την στιγμή, ώστε δεν άκουσε τα λόγια παρηγοριάς που είπε ο γιατρός στον ασθενή. Αλλά με βάση την εμπειρία του στο United Memorial Medical Center, είναι σίγουρος ότι ήταν γλυκά και ενθαρρυντικά.

Ο δρ. Varon έχει αναφέρει χαρακτηριστικά: “Η Αμερική θα δει τις πιο σκοτεινές μέρες της σύγχρονης ιατρικής ιστορίας της εάν το έθνος δεν κάνει τα πράγματα σωστά τις επόμενες εβδομάδες”.

Αυτό ήταν το μήνυμά του μιλώντας στο CNN την Τετάρτη, λίγες ώρες πριν τραβηχτεί η συγκεκριμένη φωτογραφία ανήμερα της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Είπε στο CNN ότι έχει εργαστεί για περισσότερες από 250 μέρες συνεχόμενα. Είπε ότι το νοσοκομείο του είναι γεμάτο ασθενείς και αυξάνει την χωρητικότητά του, υποστηρίζοντας την αναμενόμενη αύξηση των σοβαρών περιστατικών μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Ο Nakamura ήθελε με αυτή την φωτογραφία, την οποία δημοσίευσε στο Facebook να αποτίσει φόρο τιμής σε εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή: “Είμαι ευγνώμων που είδα μια υπέροχη στιγμή και ευχαριστώ όλα τα ιατρικά στελέχη για τη σκληρή δουλειά τους ακόμη και κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών”, ήταν τα λόγια που συνόδευσαν την φωτογραφία

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα