Παρασκευή, 28.01.2022, 8:21 πμ

Γεωργιάδης για φαινόμενα αισχροκέρδειας: «Kάνουμε διαρκείς ελέγχους»

22.11.2021 / 16:22
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
adonis_afxiseis_aisxrokerdeia

Την πρόθεσή του να επεκτείνει τη διάταξη που ενεργοποιήθηκε στην αρχή της πανδημίας για την πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας, προανήγγειλε σήμερα από το βήμα ημερίδας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε πρόθεσή του είναι η επέκταση ισχύος της διάταξης τουλάχιστον κατά έξι μήνες και «σίγουρα όσο κρατάει η πανδημία».

Η διάταξη, η οποία έχει ισχύ ως το τέλος της χρονιάς, ουσιαστικά απαγορεύει την αύξηση του περιθωρίου κέρδους σε μία σειρά βασικών αγαθών (διατροφής, υγειονομικά κοκ) απ’ προ της πανδημίας επίπεδα, αυτά του Φεβρουαρίου 2020.

«Παράλληλα κάνουμε διαρκείς ελέγχους», σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας πως «παράλληλα και η Επιτροπή Ανταγωνισμού κάνει τη δουλειά της προχωρώντας σε παρεμβάσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα».

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως η Ελλάδα παρά τις εξωγενείς μεγάλες πιέσεις απ’ το διεθνές κύμα ανατιμήσεων και του υψηλού ενεργειακού κόστους έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει ως τώρα καλύτερα σε σχέση με τις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Όπως έδειξαν και τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat η Ελλάδα παραμένει στις τρεις χώρες με το χαμηλότερο επίπεδο πληθωρισμού», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απ’ το ίδιο βήμα, συνέστησε προσοχή ώστε «να μη δημιουργήσουμε πληθωριστικές προσδοκίες».

Παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα των πληθωριστικών πιέσεων είναι οξύτερο απ’ ότι αρχικά προβλεπόταν. «Θα κρατήσει περισσότερο, θα είναι μεγαλύτερο, αλλά όλοι στην Ευρώπη συγκλίνουν στο ότι θα είναι παροδικό», σημείωσε ο κ. ΣταΪκούρας υπενθυμίζοντας την πρόβλεψη της Κομισιόν για μέσο πληθωρισμό 0,5% φέτος στην Ελλάδα και 1% του χρόνου. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα