Γεννηματά: Ανοίγουμε έναν νέο δρόμο ανάμεσα στις συμπληγάδες της συντήρησης και του λαϊκισμού

13.06.2021 / 14:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
pi 13

Στο Κίνημα Αλλαγής ανοίγουμε έναν νέο -εναλλακτικό και αυτόνομο- δρόμο, το δρόμο της Νέας Αλλαγής μέσα από τις συμπληγάδες της συντήρησης και του λαϊκισμού» τονίζει σε άρθρο της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Ένας δρόμος, που όπως αναφέρει η κ. Γεννηματά βρίσκεται: «μακριά από τις αποτυχημένες σκληρές συνταγές της λιτότητας, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της απορρύθμισης της εργασίας, της διόγκωσης των ανισοτήτων. Απέναντι στις εύκολες φωνές της δημαγωγίας», ενώ κάνει λόγο για ένα νέο «πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο ανάπτυξης» το οποίο «σφυρηλατούμε μαζί με την κοινωνία», «στη βάση ενός καινοτόμου παραγωγικού μοντέλου, που έχει στο επίκεντρο το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Δίνουμε ξανά, με αυτογνωσία, διδαγμένοι από το παρελθόν, σύγχρονο νόημα στις λεηλατημένες αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας, της αξιοκρατίας, των ίσων ευκαιριών. Στοχεύουμε σε ένα αύριο βιώσιμο, αλλά και δίκαιο για όλους. Μαζί με τους πολίτες μπορούμε και πρέπει να το κάνουμε πραγματικότητα».

Σημειώνοντας στο άρθρο της στην εφημερίδα πως η κυβέρνηση στο μέσον της θητείας της «έχει βάλει τη συντηρητική της σφραγίδα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής» και πως «ο δήθεν μεταρρυθμιστικός και προοδευτικός της λόγος, αδυνατεί πια να κρύψει τη βαθιά οπισθοδρομική πολιτική της», η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επιτίθεται στην κυβέρνηση με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι «Απορρυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις, ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις και ενισχύουν τους ασύδοτους εργοδότες. Εκθεμελιώνουν το εργατικό δίκαιο, μας γυρίζουν πίσω στις ατομικές συμβάσεις. Οι μηχανισμοί ελέγχου αποδυναμώνονται, η ασυδοσία στην αγορά εργασίας γίνεται κανόνας. Μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω και σβήνουν μονοκοντυλιά δίκαια κεκτημένα που κερδήθηκαν μέσα από ιστορικούς αγώνες. Είναι προφανές ότι έτσι ξεπληρώνουν και προεκλογικά τους “γραμμάτια”».

Για αυτό το λόγο, σύμφωνα με την κ. Γεννηματά «Το Κίνημα Αλλαγής, μαζί με τον κόσμο της εργασίας, στέκεται απέναντι. Δεν θα σταματήσουμε, μέσα και έξω από τη Βουλή, στο πλευρό των εργαζομένων, τις διεκδικήσεις για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών».

«Στην Ελλάδα του 2021, η έννοια “μεταρρύθμιση” κατάντησε συνώνυμο της ανασφάλειας και της προώθησης ημετέρων» τονίζει ακόμη στο άρθρο της η κυρία Γεννηματά και συμπληρώνει: «Στο Δημόσιο κάνουν πάλι πάρτι η ρουσφετολογία και ο πελατειασμός. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι εγκλωβισμένη στα δεσμά του υπερσυγκεντρωτισμού. Για τη Ν.Δ. οι σύγχρονες προκλήσεις της ψηφιακής μετάβασης και της κλιματικής αλλαγής, είναι απλώς ιδανικά άλλοθι για κατά παρέκκλιση διευθετήσεις και εξυπηρέτηση συμφερόντων…

…Σήμερα, που η δίδυμη, υγειονομική και οικονομική κρίση λαμβάνει ραγδαίες κοινωνικές προεκτάσεις, οι προοδευτικοί πολίτες απαιτούν να μπει επιτέλους ένα φρένο σε όλα αυτά. Το μέλλον δεν αξίζει για την πατρίδα μας να είναι επιστροφή στο παρελθόν».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα