Φοιτητές Πάτρας: Ο αποκλεισμός της Πρυτανείας

04.02.2021 / 8:18
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
145931253_5720484934644053_6779822755546907398_n

Η ανακοίνωση:

Χθες Τετάρτη πραγματοποιήθηκε αποκλεισμός της πρυτανείας πανεπιστημίου Πατρών από φοιτητικούς συλλόγους , όπως και σε άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα). Στη συνέχεια προχωρήσαμε σε μοιράσματα στο κέντρο της πόλης και κρέμασμα πανό για να γνωστοποιήσουμε το αυριανό κάλεσμα για πορεία.
 Όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα έτσι και σήμερα κινητοποιηθήκαμε ενάντια στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την  εκπαίδευση φέρνει διαγραφές, αστυνομία στις σχολές, πειθαρχικά, εξίσωση πτυχίων κολλεγίων με αυτά των ΑΕΙ κλπ.

Η κυβέρνηση, που κανένα μέτρο δεν έχει πάρει για την ενίσχυση του ΕΣΥ και για το άνοιγμα των σχολών μας με ασφάλεια, προχώρησε στην κατάθεση ενός νομοσχεδίου που επιτίθεται σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης αναιρώντας στην πράξη το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της. Αντί να ενισχύσει την δημόσια παιδεία, ξοδεύει 30 εκ. ευρώ στη συγκρότηση πανεπιστημιακής αστυνομίας και όχι για πρόσληψη καθηγητών, όχι για μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, όχι για την ενίσχυση των κτιριακών υποδομών και του εξοπλισμού.

 Συνεχίζουμε τον αγώνα μας σήμερα με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο από την πλ. Γεωργίου στην 1μ.μ., ενώ  μετά το τέλος της πορείας θα ακολουθήσει  συντονισμός συλλόγων, φοιτητών και φοιτητριών, με στόχο το φοιτητικό κίνημα αλλά και ευρύτερα ο λαός που θα βρίσκεται αύριο στον δρόμο να συζητήσει την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια τις εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα