Φανάρια με ηχητικό σήμα στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

13.11.2022 / 13:30
????????????????????????????????????

Επιτέλους και μια ευχάριστη είδηση, ιδιαίτερα σημαντική για τους ανθρώπους που ζουν στην Πάτρα με προβλήματα όρασης και «τρέμουν» να διασχίσουν την πόλη.Πριν λίγες ημέρες, ο Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης παρέδωσε στους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Δυτικής Ελλάδας, ειδικές συσκευές που εκπέμπουν ηχητικό σήμα όσο διαρκεί το πράσινο φανάρι και θα τοποθετηθούν σε 38 κεντρικές διασταυρώσεις, δίνοντας πολύτιμη βοήθεια στους ανθρώπους αυτούς να μπορούν να περπατούν με μεγαλύτερη ασφάλεια μέσα στην πόλη τους και να απολαμβάνουν τις βόλτες τους όπως όλοι. Οι κόμβοι που διαθέτουν φανάρια με ηχητικό σήμα είναι: Αγίου Ανδρέου – Αγίου Νικολάου, Όθωνος Αμαλίας – Αγίου Νικολάου, Δ. Γούναρη -Αγ. Ανδρέου, Δ. Γούναρη – Κορίνθου, Δ. Γούναρη – Κανακάρη, Πατρών Κλάους – Καλαβρύτων, Ηρώων Πολυτεχνείου – Πέντε Πηγαδίων, Κωνσταντινουπόλεως – Φαβιέρου, Κορίνθου – Ελ. Βενιζέλου, Δ. Γούναρη – Πλ Ομονοίας, Πατρών Κλάους – Ρίτσου, Ελ. Βενιζέλου – Γ. Παπανδρέου.

«Οι παρεμβάσεις μας θα συνεχιστούν σε όλη την Δυτική Ελλάδα και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, θα διαμορφώσουμε ένα πλέγμα μέτρων που θα διευκολύνουν τα άτομα με αναπηρίες να μην αισθάνονται αβοήθητα και αποκλεισμένα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης και κατέληξε: 

«Ζητάμε από το σύνολο των συμπολιτών μας να συμβάλλει στην επιτυχία της νέας προσπάθειας, να σέβεται τις ρυθμίσεις και να ενισχύσει το πλέγμα κοινωνικής αλληλεγγύης.  Όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε καλύτερες τις ζωές μας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα