Έξω για καφέ με… take away – Οι Πατρινοί προσάρμοσαν τις συνήθειες τους στην καραντίνα όπως και οι επιχειρηματίες της εστίασης

11.04.2021 / 21:27
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
kafes-take-away-2048x1406-1

Μπορεί να άλλαξαν πολλά τον τελευταίο χρόνο στις ζωές μας, αλλά μερικές συνήθειες παρέμειναν οι ίδιες, με αποτέλεσμα πλέον να αποτελούν και ανάγκη. Τα take away στην Πάτρα δίνουν και παίρνουν και το πλαστικό ποτήρι στο χέρι έχει επικρατήσει παντού. Μικρές και μεγάλες παρέες παίρνουν κάτι για το χέρι και κάνουν τη βόλτα τους, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος πια, να απολαύσουν τον αγαπημένο τους καφέ ή ποτό. Οι ουρές έξω από τα καταστήματα είναι χαρακτηριστικό φαινόμενο και η «κανονικότητα» έχει περάσει σε άλλο επίπεδο περιμένοντας την εστίαση να ανοίξει.
«Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο μέσα»
Όπως αναφέρουν επιχειρηματίες, δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι, ο κόσμος έχει κουραστεί και δεν αντέχει άλλο μέσα, μετά την πολύμηνη καραντίνα. Ακόμα και ο καφές στο χέρι αποτελεί ανάγκη για όλους, καθώς είναι μια συνήθεια που ομορφαίνει, έστω και λίγο, την καθημερινότητα και κατά συνέπεια βελτιώνει την ψυχολογία. Δεν υπάρχουν διακρίσεις για το τι θα παραγγείλουν. Από καφέ και ποτό μέχρι και φαγητό, όλες οι ώρες τις ημέρας είναι ίδιες και αυτό επιβεβαιώνει το γεγονός ότι οι Πατρινοί έχουν μια έντονη ανάγκη να βγουν έξω από το σπίτι και να ξεχαστούν από τη ζοφερή πραγματικότητα.
Δεν παίζει ρόλο το ωράριο της απαγόρευσης
Οι επιχειρηματίες, επίσης, τονίζουν πως δεν παίζει κανένα ρόλο το ωράριο της απαγόρευσης. Η διεύρυνση του ωραρίου από τις 7 το απόγευμα στις 9, δεν άλλαξε κάτι το ιδιαίτερο, αφού ο κόσμος έβγαινε νωρίτερα. Ειδικά τώρα, που καλοκαιριάζει οι Πατρινοί βρίσκουν κάθε ώρα και στιγμή την ευκαιρία να κάνουν την βόλτα τους. Οπότε είτε 6, είτε 7 είτε 9 το βράδυ να ξεκινάει η απαγόρευση, ο κόσμος θα βρει λίγο χρόνο να βγει για να απολαύσει το οποιοδήποτε αγαπημένο του προϊόν take away, αντί να κάθεται κλεισμένος στο σπίτι του.
Αναποτελεσματικά τα μέτρα
«Είναι εγκληματικό αυτό που συμβαίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά επιχειρηματίας εστίασης στην Πάτρα, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι τα μέτρα που έχουν επιβληθεί είναι όχι μόνο αναποτελεσματικά, αλλά ταυτόχρονα καταστροφικά για την οικονομία των καταστημάτων και την ψυχολογία του κόσμου. Θα μπορούσε να έχει βρεθεί άλλο πλάνο και τελείως διαφορετικός χειρισμός έτσι ώστε, να λειτουργούν τα καταστήματα εστίασης με τις απαραίτητες υγειονομικές συνθήκες χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται τόσο πολύ η καθημερινότητα των πολιτών.

Εφημερίδα – “Νεολόγος”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα