Παρασκευή, 23.04.2021, 6:00 πμ

Ενδοοικογενειακή βία : Πως να ζητήσεις διακριτικά βοήθεια από το Φαρμακείο της γειτονιάς

10.03.2021 / 22:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 26

Ο υποχρεωτικός εγκλεισμός στο σπίτι, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση κυρίως για όσους σε αυτό δεν βρίσκουν ένα ασφαλές μέρος, ένα χώρος όπου μπορούν ελεύθερα να κινηθούν, να εκφραστούν, να ζήσουν.

Στην περίπτωση των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, η καραντίνα ήρθε να προστεθεί ως «κερασάκι» σε μία τούρτα καθημερινής καταπίεσης, αυταρχισμού και απομόνωσης, με αποτέλεσμα οι γυναίκες αυτές (και τα παιδιά, όπου υπάρχουν) να νιώθουν ακόμη περισσότερο ανήμπορες να αντιδράσουν στον δυνάστη τους.

Για τον λόγο αυτό, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής υιοθετεί στο εξής τη διεθνή πρωτοβουλία για βοήθεια στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, με τον κωδικό «Μάσκα – 19».

Αν μια γυναίκα εμφανιστεί σε κάποιο φαρμακείο και πει τον κωδικό αυτό, τότε ο/η φαρμακοποιός γνωρίζει ότι πρέπει να κρατήσει διακριτικά τα στοιχεία του ατόμου και να επικοινωνήσει άμεσα με τη γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Η γραμμή αυτή είναι στελεχωμένη με ψυχολόγους και κοινωνιολόγους που παρέχουν βοήθεια στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, 24 ώρες το 24ωρο και 365 ημέρες τον χρόνο.

Επομένως, όποια γυναίκα δεν μπορεί να καλέσει στο 15900 και να καταγγείλει την κακοποίησή της ούτε να στείλει email στο [email protected], μπορεί τώρα να απευθυνθεί σε οποιοδήποτε φαρμακείο, λέγοντας τον κωδικό «Μάσκα – 19».

«Δεν είσαι μόνη, δεν είσαι η μόνη»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα