Κορωνοϊός: Παραμένει στα ύψη ο δείκτης θετικότητας – Αργεί η αποκλιμάκωση

10.03.2021 / 22:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 25

Mάχη με τον κορονοϊό δίνει όλη η χώρα με τα κρούσματα να παραμένουν στα ύψη, τα νοσοκομεία να έχουν γονατίσει και τον δείκτη θετικότητας να συνεχίζει σε υψηλά επίπεδα, ενώ για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση οι ειδικοί εκτιμούν ότι χρειαζόμαστε έναν μήνα πράγμα που σημαίνει νέα παράταση στο lockdown.

Και όλα αυτά την ώρα που πλησιάζει η Καθαρή Δευτέρα και υπάρχει ο φόβος για μεγαλύτερη διασπορά, καθώς ελλοχεύει ο ο κίνδυνος για συνωστισμούς σε πλατείες και πάρκα.

Για άλλη μια μέρα οι νέες μολύνσεις ήταν στα ύψη με τον δείκτη θετικότητας εκτός ορίων. Τα 2.633 σημερινά κρούσματα προήλθαν από 51.782 διαγνωστικά τεστ κρατώντας το δείκτη θετικότητας στο 5,00, ένας αριθμός που δείχνει ότι η κατάσταση παραμένει κάτι παραπάνω από δύσκολη.

Ενδεικτικό της ασφυκτικής πολιορκίας που δέχεται όλη η Ελλάδα από τον κορονοϊό είναι πως για πέντε συνεχόμενες ημέρες ο δείκτης θετικότητας είναι πάνω από το όριο συναγερμού που είναι το 4. Εχει πλέον σταθεροποιηθεί εκεί και θα υποχωρήσει όταν αρχίσουν να μειώνονται και τα κρούσματα.

Όταν ο δείκτης ξεπερνά το όριο του 4 τότε οι ειδικοί εισηγούνται μέτρα. Στην παρούσα φάση η χώρα μας και ειδικά οι περιοχές που είναι στο βαθύ κόκκινο βρίσκονται σε αυστηρό lockdown εδώ και μέρες ελπίζοντας ότι θα υπάρχει σύντομα βελτίωση της κατάστασης.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, πάντως, αναμένεται η κορύφωση του τρίτου κύματος με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας ακόμη μέχρι να τα κρούσματα να αποκλιμακωθούν.

«Αν έχει χρειαστεί ένας μήνας για την κορύφωση ίσως τόσο χρειαστεί και για την ύφεση στο σημείο που ήμασταν δηλαδή τον Ιανουάριο», λέει ο Νίκος Θωμαϊδης καθηγητής αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα