Ειδικοί απαντούν σε όσους θέλουν να κάνουν τατουάζ και το εμβόλιο για τον κορονοϊό

18.03.2021 / 14:03
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
images

Καθώς οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 προχωρούν σε όλο τον κόσμο κάποιοι που θέλουν να κάνουν τατουάζ αναρωτιούνται αν θα πρέπει να περιμένουν να κάνουν πρώτα το εμβόλιο και μετά το τατουάζ.

Το περιοδικό Allure των ΗΠΑ αναφέρει ότι συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν υπάρχει, αφού μέχρι στιγμής οι ηλικίες που λαμβάνουν το εμβόλιο δεν συνηθίζουν να κάνουν τατουάζ αναφέρει το sigmalive.com

Ωστόσο, στο άρθρο, γιατροί αναφέρουν πως δεν υπάρχει καμιά οδηγία από την επιστημονική κοινότητα που να παροτρύνει όσους έχουν ή θέλουν να κάνουν τατουάζ να αποφύγουν το εμβόλιο, ούτε έχει υπάρξει κάποιος επίσημος επιστημονικός συσχετισμός ανάμεσα στα δύο: τατουάζ και νέα εμβόλια (ανεξάρτητα από τον τύπο ή την εταιρεία παραγωγής του εμβολίου).

Άρα επίσημα καμιά παρενέργεια δεν συνδέει τα τατουάζ με τα εμβόλια. Όμως οι γιατροί επισημαίνουν πως το μόνο που ισχύει είναι πως τόσο τα τατουάζ όσο και τα εμβόλια, σε μικρή μερίδα του πληθυσμού, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα, πρηξίματα κ.λπ., αντιδράσεις που όμως είναι παροδικές.

Για αυτό και μόνο το λόγο οι γιατροί προτείνουν να αποφύγει κανείς να κάνει τατουάζ στο ίδιο σημείο όπου σκοπεύει να κάνει το εμβόλιο και φυσικά, αν κάποιος εμφανίσει ερεθισμό από το εμβόλιο να αποφύγει στο άμεσο μέλλον μετά τον εμβολιασμό να κάνει τατουάζ στο ίδιο σημείο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα