Εμπορικοί Σύλλογοι Αχαΐας: Δόθηκαν πολλά σε λίγους και τίποτα στους μικρούς

29.01.2021 / 14:17
epidot

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Αχαΐας αναφέρουν τα εξής:

«Τα αποτελέσματα του προγράμματος επιδότησης  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πάγωσαν τις προσδοκίες των μελών μας, μιας και η κατανομή των κοινοτικών πόρων έγινε με τρόπο και κριτήρια που ευνόησαν τις μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και μείωσαν τις πιθανότητες επιβίωσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

 Πολλά σε λίγους μεγάλους και τίποτα για τους πολλούς μικρούς.

 Οι Σύλλογοί μας είχαν επισημάνει εξαρχής ότι οι όροι και ο τρόπος μοριοδότησης δεν άφηνε ελπίδες στις μικρές επιχειρήσεις που έχουν υποστεί και το βαρύτερο πλήγμα. Επιβεβαιωθήκαμε από τα γεγονότα.

Μόνο 1.017 επιχειρήσεις από τις 8.300 που υπέβαλλαν αίτηση σε όλη την Περιφέρεια ωφελούνται, ενώ χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις που προσπάθησαν να διεκδικήσουν το πρόγραμμα απορρίφθηκαν.

Το γεγονός ακόμη της πολυπλοκότητας για την  κατάρτιση των φακέλων που αποτελούσε ένα ακόμη έξοδο και η άτυπη πριμοδότηση εξωτερικών συμβούλων γεννά υποψίες  πως το πρόγραμμα περισσότερο κατευθύνθηκε στο να τακτοποιήσει άλλες πολιτικές ανάγκες  παρά τον πραγματικό σκοπό του,  την ενίσχυση δηλαδή των πληττόμενων επιχειρήσεων. Τελικά 7.000 περίπου πληττόμενες επιχειρήσεις με αρκετές χιλιάδες εργαζόμενους δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα έχοντας αναλάβει όμως το κόστος υποβολής του φάκελου. Τα χιλιάδες μέλη μας που έμειναν εκτός είναι απογοητευμένα και ανάστατα για την επόμενη ημέρα. Νιώθουν  την θηλιά από τα συνεχόμενα lock down να σφίγγει γύρω από το λαιμό τους.

Καλούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  να εξοικονομήσει επιπλέον κονδύλια και να εντάξει τα 20 εκατομμύρια του διαθέσιμου προϋπολογισμού της  στο υπάρχων πρόγραμμα  με επανασχεδιασμό των όρων ούτως ώστε να επιδοτηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις.»

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι εξής σύλλογοι:

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ & ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Κ. ΑΧΑΪΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ «ΑΖΑΝΕΣ»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα