Δυτική Ελλάδα: Κατακόρυφη αύξηση εγγραφών στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης

02.07.2022 / 9:01
ta 18

Σημαντική αύξηση που κατά μέσο όρο ξεπερνάει το 85% έχει εμφανίσει η βραχυχρόνια μίσθωση στην Δυτική Ελλάδα, με τους ιδιοκτήτες που έχουν προχωρήσει σε μία ανακαίνιση του ακίνητου τους να το βάζουν στις αντίστοιχες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, κυρίως στην Airbnb.

Η αύξηση αυτή, κατά περιοχές, αποτυπώνει ουσιαστικά και τη τουριστική δυναμική που έχει το κάθε μέρος, ενώ έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση των ενοικίων, με τους ιδιοκτήτες να βγάζουν από τα σπίτια τους κλασικούς ενοικαστές τους, προκειμένου να προσελκύσουν υποψήφιους επισκέπτες σε υψηλότερες τιμές μισθωμάτων για την κάθε βραδιά.

Το φαινόμενο που συμβαίνει κατά κάρον σε τα τοπ τουριστικά μέρη όταν πλησιάζει το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει να γίνεται αισθητό και στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, κυρίως στην Ναύπακτο και στο Νότια Ηλεία που έχουν και τη περισσότερη τουριστική κίνηση της Περιφέρειας, τουλάχιστον για την φετινή καλοκαιρινή σεζόν.

Αυξητική είναι η τάση και στην περιοχή της Βόρειας Ηλείας (Αμαλιάδα, Κουρούτα κτλ), ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και στα καταλύματα της περιοχής του Πύργου – Σκαφιδιά. Ακόμα και στην Αχαΐα υπάρχει μία σχετική αύξηση των εγγραφών, κυρίως στην Ανατολική και στην Δυτική Αιγιάλεια, με την Δυτική Αχαΐα να ακολουθεί και την Πάτρα να μην μένει αμέτοχη σε αυτή την τάση, κυρίως σε εξοχικές κατοικίες ή καταλύματα του Ρίου, του Αγίου Βασιλείου, του Ψαθόπυργου, αλλά και της Ροδινής.

Η τάση αυτή σχετίζεται με την αναμενόμενη αύξηση της επισκεψιμότητας στα ηπειρωτικά παραθεριστικά μέρη, κυρίως από τους Έλληνες επισκέπτες που δύσκολα θα προτιμήσουν πλέον να πάνε σε ένα νησί που γνωρίζουν ότι εκεί θα έχουν να πληρώσουν επιπλέον και το κόστος των ακτοπλοϊκών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα