“Μπανάκι μανάκι” με καφέ στο σέικερ και τάπερ με φαγητό από το σπίτι – Η εξόρμηση στην παραλία έγινε πολυτέλεια

02.07.2022 / 8:26
ta 8

Σε είδης πολυτελείας μετατρέπεται σταδιακά το μπάνιο στη θάλασσα για μια μέση οικογένεια των τεσσάρων ατόμων.

Η αύξηση των καυσίμων, τα διόδια, οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα και στο καφέ και η έστω και μικρή ακρίβεια που υπάρχει στα παραλιακά καταστήματα εξαιτίας της όλης κατάστασης με τις πρώτες ύλες, κάνει ακόμα δαπανηρό το μπάνιο το φετινό καλοκαίρι.

Με εξαίρεση τις κοντινές παραλίες της Πάτρας όπου εκεί τα πράγματα λόγω απόστασης κυρίως είναι πιο φθηνά, ο μέσος όρος τους κόστους για μία οικογένεια για να πάει να κάνει το μπάνιο της στη θάλασσα και να απολαύσει λίγο τις χαρές και τη ξενοιασιά του καλοκαιριού, κυμαίνεται από τα 30 με 40 ευρώ και μπορεί να φτάσει το 60 με 80.

Για παράδειγμα, εκτός από την βενζίνη ή τα διόδια (όταν μιλάμε για την Αιγιάλεια ή παραλίες της Ναυπακτίας και της Φωκίδας) μια οικογένεια θα πρέπει να συνυπολογίσει στα έξοδα αυτά έναν καφέ  που στα περισσότερα παραλιακά καταστήματα είναι κοντά στα 4 ευρώ κατά μέσο όρο.

Στην ίδια τιμή περίπου είναι το αναψυκτικό, ενώ η μπύρα μπορεί να φτάσει στα 5 ευρώ. Αν τα δύο παιδιά της θελήσουν να φάνε ένα παγωτό τότε αυτόματα το κόστος ανεβαίνει στα επιπλέον 5 έως 8 ευρώ, ανάλογα με τα παγωτό.

Το όλο κόστος ανεβαίνει ακόμα περισσότερο αν η οικογένεια αποφασίσει να τσιμπήσει κάτι, πάρει ένα σάντουιτς ή έναν μεζέ έτσι για τη λιγούρα.  Δεν μιλάμε τώρα για τις περιπτώσεις εκείνες που η οικογένεια ενδέχεται να κάτσει σε ένα κατάστημα που χρεώνει τη ξαπλώστρα.

Πάντως πολλές από τις οικογένειες γνωρίζοντας πλέον ότι το μπάνιο έχει γίνει πολυτέλεια κοιτάζει τρόπους για να μειώσει το κόστος. Αποφεύγει για παράδειγμα να κάτσει σε παραλιακά μαγαζιά ή προτιμάει τις παραλίες προς την Δυτική Αχαΐα ή την Ηλεία όπου εκεί δεν υπάρχει το κόστος των διοδίων.

Παίρνουν καφέ από το σπίτι, φαγητό με τάπερ και κάθονται όση ώρα περισσότερο στην παραλία της επιλογής τους, τις Κυριακές, κάτω από τις δικές τους ομπρέλες που έχουν πάρει από το σούπερ μάρκετ. Τις καθημερινές μπάνιο, δεν έχει. Η περίφημη ξενοιασιά και ανεμελιά του καλοκαιριού εν πολλοίς έχει χαθεί…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα