”Δίνουν και παίρνουν” τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης των 500 ευρώ

09.11.2021 / 14:45
5342948

Μια μεγάλη και ενδελεχή  ποινική έρευνα πραγματοποιείται πλέον μετά και από την γνωστοποίηση και κατ εξακολούθηση ανίχνευσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης με το αντίτιμο των 500 ευρώ. Την εν λόγω απόφαση της έρευνας διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας κυρία Μαρία Γκανέ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός ζητεί στο πλαίσιο της έρευνας να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση σειράς σοβαρότατων αδικημάτων, όπως είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 ΠΚ), η υφαρπαγή ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού ( άρθρου 221 του Π Κ) που αφορά γιατρούς και φαρμακοποιούς, η έκδοση ψευδών βεβαιώσεων ( άρθρο 242 του Ποινικού Κώδικα) που αφορά υπαλλήλους που τυχόν εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά και η παραβίαση των μέτρων της Πολιτείας για τον κορωνοϊό ( άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο «μικροσκόπιο» της έρευνας που τώρα αρχίζει αναμένεται να τεθούν γιατροί, φαρμακοποιοί, νοσοκόμοι,υπάλληλοι, πολίτες αλλά και πρόσωπα που ενδεχομένως να παίζουν ενδιάμεσο ρόλο στην διακίνηση πλαστών πιστοποιητικών. Σκοπός είναι να έρθει στο φως η δράση πιθανών κυκλωμάτων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση και την έναρξη της έρευνας στάθηκαν οι καταγγελίες που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης πωλούνται έναντι ποσού 500 ευρώ όπως επίσης και Rapid test έναντι αμοιβής. Τα μαϊμού έγγραφα διακινούνται σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ακόμη και από φαρμακεία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα