Δημοσκόπηση Prorata-Ευρωεκλογές: Μπροστά η ΝΔ με 17 μονάδες -Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, στο 10,5% ο ΣΥΡΙΖΑ

11.01.2024 / 21:45
mitsotakis-kasselakis-androulakis_1.jpg

Μία ακόμη δημοσκόπηση, της Prorata για το Attica Tv, αποτυπώνει την κυριαρχία της ΝΔ, τη δεύτερη θέση για το ΠΑΣΟΚ και την τρίτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι λίγο πάνω από το διψήφιο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση,στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ προηγείται με 30%, δεύτερο είναι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 13%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,5%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 9%, και η Ελληνική Λύση με 5%. Στο 3% καταγράφεται η δύναμη της Νέας Αριστεράς, της Νίκης και των Σπαρτιατών, ενώ 2,5% συγκεντρώνει η Πλεύση Ελευθερίας και 1,5% το ΜΕΡΑ 25.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ  08/01/2024  19:10
Alco: Η πρώτη δημοσκόπηση ενόψει ευρωεκλογών -Προβάδισμα 18,1 μονάδων για ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, σχεδόν διψήφιο το ΚΚΕ
6 στους 10 υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων
Παράλληλα, οι ερωτηθέντες λένε «ναι» στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, με τη συντριπτική πλειοψηφία να ζητά τη δημιουργία αυστηρού ρυθμιστικού πλαισίου κανόνων.

Κατά την έρευνα, το 59% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, ενώ αρνητικό εμφανίζεται το 37%. Θετικοί στην προοπτική της ίδρυσης εμφανίζονται το 75% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 36% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 65% του ΠΑΣΟΚ και το 22% όσων δηλώνουν ότι ψηφίζουν ΚΚΕ.
Διχασμένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη όσον αφορά στις επιπτώσεις της δημιουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων, καθώς το 36% θεωρεί ότι τα νέα ιδρύματα θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση των δημοσίων ΑΕΙ, ενώ το 35% πιστεύει ότι θα υποφέρει υποβάθμιση της τριτοβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης.

Το 42%, πάντως, θεωρεί ότι η πιο θετική επίπτωση από την ίδρυσή τους θα είναι η ανάσχεση της τάσης φυγής των Ελλήνων φοιτητών στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα