Διακοπή του Ολοήμερου Τμήματος 30ου Νηπιαγωγείου Πατρών

02.12.2021 / 19:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 2

Σε ανακοίνωσή τονίζονται τα εξής: “Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας προχώρησε στην διακοπή του Ολοήμερου Τμήματος στο Νηπιαγωγείο μας, επειδή δεν φοιτούν 14 παιδιά με βάση τον Νόμο, αλλά 11! Η Διεύθυνση του Νηπιαγωγείου ενημερώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου ότι την Τρίτη 23 Νοεμβρίου δεν θα λειτουργήσει το Ολοήμερο!

Ο Νόμος, όμως, δεν προβλέπει τους λόγους που μπορεί μια οικογένεια να διακόψει το παιδί της από το Ολοήμερο, όπως επίσης δεν ενδιαφέρεται για το τί θα κάνουν οι οικογένειες με τα παιδιά τους, όταν τους ζητάνε μέσα σε μισή μέρα να βρουν λύση!

Το Ολοήμερο Τμήμα καλύπτει ανάγκες της οικογένειας και των παιδιών. Δεν μπορεί να κρίνεται η λειτουργία του από τον αριθμό των παιδιών σε κάθε σχολείο.

Η διακοπή του Ολοήμερου σημαίνει μεταφορά αυτών των παιδιών σε άλλα σχολεία και την συγχώνευση των υπολοίπων τμημάτων. Δηλαδή σε συνθήκες πανδημίας, θα στοιβάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες 25 παιδιά και πάνω!

Εκτός από την υγιεινή και την ασφάλεια, αυτό βέβαια επιφέρει ζήτημα και για την ίδια την παιδαγωγική πράξη, αν θα μπορεί με τόσα παιδιά να γίνεται με τους απαραίτητους όρους της παιδαγωγικής.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση στις 29 Νοεμβρίου και ομόφωνα απαιτεί από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας να επαναλειτουργήσει το Ολοήμερο Τμήμα του 30ου Νηπιαγωγείου.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα