Δανάη Στράτου: Έκθεση “Νήματα Μνήμης-Revisited”

14.04.2023 / 7:04
773629

O χώρος πολιτισμού σύγχρονης τέχνης ”Tatiana Dimou | Artists” παρουσιάζει το έργο της Δανάης Στράτου “Νήματα Μνήμης –Revisited”. 

Η παρουσίαση περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό και προβολή από την εικαστική εγκατάσταση, που πραγματοποιήθηκε το 2020, στο εργοστάσιο της πρώην Πειραϊκής Πατραϊκής, στην Πάτρα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Πάτρα, πόλη των Εργοστασίων, του Ρεμπέτικου και του Καραγκιόζη”. 

Επρόκειτο για μία οπτικοακουστική εγκατάσταση όπου μέσω της καλλιτεχνικής πράξης επιδίωξε να επαναφέρει σε “ζωή” το Εργοστάσιο της πρώην Πειραϊκής Πατραϊκής, στην Πάτρα. Η Δανάη Στράτου σε έναν απ’ τους κεντρικούς χώρους παραγωγής του πρώην Εργοστασίου, δημιούργησε μια οπτικοακουστική εικαστική εγκατάσταση με πρόθεση να επανα-κατοικήσει τα Κλωστήρια Β. Με σκοπό να εγείρει την μνήμη του Εργοστασίου σε λειτουργία, αναδιατύπωσε τον “χώρο” με την χρήση ακατέργαστου αλατιού στα ίχνη των μηχανημάτων που προϋπήρχαν εκεί, επανάφερε την “ακοή” δημιουργώντας ένα “ηχητικό τοπίο” συντεθειμένο από τους ήχους των μηχανών της κλωστοϋφαντουργίας εν λειτουργία, καθώς χρησιμοποίησε και ντοκουμέντα από αφηγήσεις ή περιγραφές πρώην εργαζόμενων του εργοστασίου. 

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 18 Μαρτίου στις 19:00.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα