Χριστούγεννα 2020 – Κάντο όπως το Πάσχα – Λίγοι και καλοί στο γιορτινό τραπέζι

07.12.2020 / 22:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 33

Λίγο πιο ελαστικό Πάσχα θα θυμίζουν τα φετινά Χριστούγεννα. Στο γιορτινό τραπέζι θα μπορούν να καθίσουν μέχρι 9 άτομα ή πιο απλά δυο 4μελείς το πολύ πενταμελείς οικογένειες. Χριστούγεννα στο χωριό αποκλείονται καθώς οι μετακινήσεις από νομό σε νομό δεν θα επιτρέπονται.

Με λίγους και καλούς θα περάσουμε τις φετινές γιορτές και ίσως με την βοήθεια της τεχνολογίας να καταφέρουμε να έχουμε και άλλους στο γιορτινό τραπέζι. Το lockdown θα συνεχιστεί με ημερομηνία λήξης στις 7 Ιανουαρίου αλλά και αυτό ακόμα θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Στο τέλος της εβδομάδας θα μάθουμε αν σε όσα θα επιτραπούν θα είναι να κάνουμε κάποια ψώνια πριν τις γιορτές με άνοιγμα του λιανεμπορίου αλλά και πως καθώς και αν θα είμαστε χτενισμένοι αφού δεν έχει αποκλειστεί να λειτουργήσουν υπό όρους τα κομμωτήρια.

Στο τέλος της εβδομάδας θα υπάρξει και μια συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμο για το πως και αν θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες.

Πιο αναλυτικά: Παρατεταμένο lockdown, έως τις 7 Ιανουαρίου 2021 στις έξι το πρωί ανακοίνωσε η κυβέρνηση. 

Κλειστά έως τις 7 ιανουαρίου 2021 στις έξι το πρωί θα είναι: σχολεία,  εστίαση, ψυχαγωγία, δικαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες (εκτός από εκείνες που έχουν εγκριθεί από την υγειονομική επιτροπή όπως πρωτάθλημα Super League σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ), χιονοδρομικά κέντρα.

Επίσης παραμένει σε ισχύ το μέτρο που αφορά τις απαγορεύσεις μετακινήσεων από νομό σε νομό, παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης των συναθροίσεων, ενώ διατηρείται στα ίδια ποσοστά και η τηλεργασία αλλά και και η ατομική άθληση, έως τρία άτομα, σε ατομικά σπορ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα