Η αιωνόβια γιαγιά που κοιτάζει κατάματα τον κορωνοϊό

07.12.2020 / 22:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 35

Σε επιφυλακή παραμένουν οι υγειονομικές αρχές μετά τα 14 κρούσματα σε περιθαλπόμενους σε Γηροκομείο της Λαμίας και τα επαναληπτικά τεστ που θα διεξαχθούν την Τρίτη (8/12) το πρωί από Κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ.

 Σε πρώτη φάση στο Νοσοκομείο Λαμίας εξετάστηκαν τρία από τα παραπάνω περιστατικά, εκ των οποίων μόνο το ένα παρέμεινε για νοσηλεία στην κλινική covid του Πέτρινου κτιρίου.

Τα άλλα δύο, ανάμεσα σε αυτά και μία γιαγιά 100 ετών, επέστρεψαν κανονικά στη Δομή και θα παρακολουθούνται από το γιατρό του Ιδρύματος, καθώς φαίνεται να περνάνε σχετικά ήπια την ασθένεια. Θα ακολουθήσουν όμως άλλοι πέντε περιθαλπόμενοι οι οποίοι επίσης θα υποβληθούν σε αξονική τομογραφία για να ελεγχθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Η κατάσταση στη Φθιώτιδα μέχρι και την αποκάλυψη των κρουσμάτων στο Ίδρυμα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων ήταν απολύτως σταθερή, ακόμη και έτσι όμως προβλημάτιζε τους επιστήμονες που περίμεναν η πανελλαδική μείωση κρουσμάτων να αποτυπωθεί και στην περιοχή μας.

Πλέον το σύστημα είναι στο «κόκκινο» σε συνδυασμό με τα συνεχιζόμενα περιστατικά που συνωστίζονται στη ΜΕΘ κορονοϊό και στο Πέτρινο κτίριο που για μία ακόμη ημέρα έχει πάνω από 50 ασθενείς, ενώ η ανησυχία αυξήθηκε με την τελευταία ανακοίνωση των 42 περιστατικών covid-19.

Lamiareport

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα