Μπουρλά: Συμφωνία Pfizer με COVAX για παραγωγή 40 εκατομμυρίων εμβολίων

22.01.2021 / 22:08
γκο 20

Ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ανακοίνωσε τη συμφωνία με την COVAX για την παραγωγή 40 εκατομμυρίων εμβολίων για τον κορονοϊό.

«Σήμερα η Pfizer ανακοίνωσε συμφωνία με την COVAX για έως και 40 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού», έγραψε, μεταξύ άλλων, στο Twitter.

Το πρόγραμμα διανομής εμβολίων COVAX έχει στόχο να παραδώσει 1,8 εκατομμύρια δόσεις στις φτωχότερες χώρες το 2021 και ότι ελπίζει πως θα εκπληρώσει τις συμφωνίες παροχής για τις πλουσιότερες κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.


ΟCEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ανακοίνωσε τη συμφωνία με την COVAX για την παραγωγή 40 εκατομμυρίων εμβολίων για τον κορονοϊό.

«Σήμερα η Pfizer ανακοίνωσε συμφωνία με την COVAX για έως και 40 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού», έγραψε, μεταξύ άλλων, στο Twitter.

Το πρόγραμμα διανομής εμβολίων COVAX έχει στόχο να παραδώσει 1,8 εκατομμύρια δόσεις στις φτωχότερες χώρες το 2021 και ότι ελπίζει πως θα εκπληρώσει τις συμφωνίες παροχής για τις πλουσιότερες κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους

Ωστόσο το COVAX, του οποίου ηγούνται από κοινού η συμμαχία για εμβόλια GAVI, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και άλλοι, υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες που επηρεάζουν την προμήθεια και την παροχή εμβολίων κατά της COVID-19 και ότι οι όροι των συμφωνιών «υπόκεινται σε αλλαγές»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα