Απίστευτο! – Ο κορωνοϊός μεταλλασσόταν στο σώμα ασθενούς έως ότου τον σκότωσε!

14.11.2020 / 12:28
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Test tube with DNA moleculeon abstract background,3d rendering,conceptual image.

Γιατροί από το Χάρβαρντ δημοσιοποίησαν την περίπτωση 45χρονου που νόσησε τέσσερις φορές από τον ίδιο κορωνοϊό. Γενετικές εξετάσεις έδειξαν ότι ο ιός μεταλλασσόταν μέσα στο σώμα του.

Ο κορωνοϊός Covid-19 δεν έχει πάψει στιγμή να εκπλήσσει δυσάρεστα ειδικούς και μη, αλλά η είδηση που ακολουθεί είναι πρωτοφανής. Γιατροί από τις ΗΠΑ δημοσίευσαν σε κορυφαίο ιατρικό περιοδικό την περίπτωση 45χρονου ασθενούς που αρρώσταινε συνέχεια από τον κορωνοϊό μέχρι που πέθανε.

Οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν αν ο ασθενής ξαναμολυνόταν ή αν υποτροπίαζε. Γι’ αυτό τον λόγο ανέλυσαν το γονιδίωμα του κορωνοϊού που έφερε. Με μεγάλη τους έκπληξη ανακάλυψαν ότι ήταν ο ίδιος κορωνοϊός, αλλά είχε μεταλλαχθεί ταχύτατα μέσα στο ίδιο του το σώμα!

Το περιστατικό δημοσιεύεται στην κορυφαία ιατρική επιθεώρηση New England Journal of Medicine. Το αναφέρουν επιστήμονες από το Νοσοκομείο Brigham and Women’s στη Βοστώνη και από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Όπως γράφουν οι γιατροί, ο ασθενής ήταν ένας 45χρονος, ο οποίος έπασχε από ένα αυτοάνοσο νόσημα που προσβάλλει πολλά όργανα. Ο άνδρας λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για την ασθένειά του, στην οποία συμπεριλαμβάνονταν ισχυρά ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.

Όταν ο νέος κορωνοϊός τον μόλυνε για πρώτη φορά, του προκάλεσε υψηλό πυρετό για τον οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Από την πρώτη κιόλας μέρα εντοπίστηκε ο κορωνοϊός στον οργανισμό του και αμέσως υποβλήθηκε στην απαιτούμενη θεραπεία. Πέντε ημέρες αργότερα βγήκε γερός και δυνατός από το νοσοκομείο, χωρίς να χρειάζεται οξυγόνο.

Τις επόμενες 63 ημέρες, ο άνδρας αυτός νοσηλεύθηκε ακόμα τέσσερις φορές. Τις τρεις για πόνο στην κοιλιά και τη μία για κόπωση και δύσπνοια. Κατά τις νέες εισαγωγές παρουσίαζε υποξαιμία (μειωμένα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα).

Οι γιατροί επαναλάμβαναν τα τεστ για τον κορωνοϊό και την 72η ημέρα της περιπέτειάς του βγήκε πάλι θετικός. Έκανε πάλι αγωγή για τον κορωνοϊό, μετά το πέρας της οποίας τα τεστ βγήκαν αρνητικά.

Ωστόσο την 105η ημέρα ο άτυχος 45χρονος εισήχθη εκ νέου στο νοσοκομείο. Αυτή τη φορά είχε κυτταρίτιδα, δηλαδή φλεγμονή του υποδόριου ιστού εξαιτίας βακτηριακής λοίμωξης. Λίγες ημέρες αργότερα παρουσίασε πάλι υποξαιμία και τελικά την 128η ημέρα χρειάσθηκε πάλι θεραπεία για κορωνοϊό.

Η αναπνευστική λειτουργία του όμως επιδεινωνόταν διαρκώς. Την 143η ημέρα οι γιατροί του χορήγησαν για τέταρτη φορά θεραπεία για τη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Την 150η ημέρα τον διασωλήνωσαν και την 154η έχασε τη ζωή του από σοκ και αναπνευστική ανεπάρκεια.

Πηγή: iatropedia

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα