Παρασκευή, 30.07.2021, 12:46 μμ

Ανδρέας Λοβέρδος: Κατέθετε επί 6,5 ώρες στην ανακρίτρια για την υπόθεση της Novartis

14.12.2020 / 18:44
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
loverdos

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος κατέθετε σήμερα επί 6,5 ώρες στην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που ερευνά την σκευωρία της Novartis, μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Έτσι, μετά την πρόσφατη κατάθεση του πρώην πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, κατέθεσε σήμερα ο κ. Λοβέρδος, χωρίς την παρουσία της εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου και αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου, μετά την κατά πλειοψηφία (3-2) απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου ότι ο εισαγγελέας δεν μπορεί να υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες και κατηγορούμενους.

Η κατάθεση του κ. Λοβέρδου ήταν περίπου 20 σελίδες, εκ των οποίων μεγάλο μέρος της κατάθεσης του είναι σε απαντήσεις επί ερωτήσεων της ανακρίτριας. Η κατάθεση του κ. Λοβέρδου επικεντρώθηκε στο ζήτημα του δόλου στην σκευωρία της Novartis.

Κατά την έξοδό του από το δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι «επραξα το καθήκον μου ως όφειλα απέναντι στους Έλληνες πολίτες και τον ελληνικό λαό στους θεσμούς της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης. Φεύγω πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η κυρία ανακρίτρια ήξερε πάρα πολύ καλά το φάκελο. Οι γνώσεις της στα στοιχεία του φακέλου ήταν καταπληκτική».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα