Παρασκευή, 28.01.2022, 2:27 πμ

Αναβαθμίζονται τα Δημοτικά Σχολεία Βασιλικού και Ερυμάνθειας

16.11.2020 / 16:17
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
1

Υπέρ της αναβάθμισης δύο σχολικών μονάδων του Δήμου Ερυμάνθου σύμφωνα και με την εισήγηση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας γνωμοδότησε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ερυμάνθου στην σημερινή του συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς.

Πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού το οποίο από 4/θέσιο θα αναβαθμιστεί σε 6/θέσιο και το Δημοτικό Σχολείο Ερυμάνθειας που από 3/θέσιο θα αναβαθμιστεί σε 4/θέσιο.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής «πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, καθώς η αναβάθμιση και των δύο σχολικών μονάδων προέκυψε από την δυναμική που επιδεικνύουν και την αύξηση του αριθμού των μαθητών. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια και λόγω της ερήμωσης της υπαίθρου, αρκετά σχολεία στην Ελληνική περιφέρεια είτε συγχωνεύτηκαν, είτε υποβιβάστηκαν, ενώ κάποια άλλα λόγω έλλειψης μαθητικού δυναμικού έκλεισαν. Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι στον Δήμο μας δύο μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναβαθμίζονται. Τα παιδιά μας είναι η ζωή και το μέλλον των χωριών μας, γι’ αυτό και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξουμε έμπρακτα την λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας», δήλωσε ο κ. Μπαρής.

Να σημειωθεί πως πρόσφατα ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας, κ. Τάσο Σταυρογιαννόπουλο με τον οποίο συζήτησαν όλα τα θέματα που αφορούν στην λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου Ερυμάνθου. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, διαπιστώθηκε για ακόμη μία φορά η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, ενώ κοινή ήταν η διαπίστωση πως η Πολιτεία οφείλει να παρέχει την απαιτούμενη στήριξη σε όλα τα περιφερειακά σχολεία λόγω και των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία τους και ταυτόχρονα, να εξασφαλίσει συνθήκες ισότιμης πρόσβασης στη γνώση και στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα