Χριστίνα Αλεξοπούλου: «Ημέρα περισυλλογής, ευθύνης, και σεβασμού»

16.11.2020 / 15:50
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Χριστίνα Αλεξοπούλου - Βουλή 3

Σε δήλωσή της για την επέτειο του Πολυτεχνείου η βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, αναφέρει τα εξής:

Ημέρα μνήμης η αυριανή, με την επέτειο του Πολυτεχνείου να μας υπενθυμίζει, ότι κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου τιμούμε τους αγώνες των νέων για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι μια διαχρονική παρακαταθήκη που ως πολίτες και Κράτος οφείλουμε να διαφυλάσσουμε και να αξιοποιούμε, προκειμένου οι διεκδικήσεις για την προστασία του λαού και της Δημοκρατίας να μην κινδυνέψουν ξανά από απολυταρχικές ιδεολογίες.

Φέτος, σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες έξαρσης της πανδημίας, οφείλουμε να τιμήσουμε με υπευθυνότητα και σεβασμό τα διαχρονικά μηνύματα του Πολυτεχνείου, προστατεύοντας παράλληλα τη δημόσια ζωή αλλά και υγεία μας.

Μέσα σε μια πρωτοφανής υγειονομική κρίση, τιμούμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μακριά από διαχωρισμούς, αναχρονιστικά συνθήματα και διχαστικά διλήμματα.

Η δημόσια υγεία αποτελεί μείζον αγαθό. Με μια στάση υψηλού συμβολισμού αλλά και δημοκρατικής και κοινωνικής συνείδησης, οφείλουμε να προστατεύσουμε τώρα όσο ποτέ τα μηνύματα που εξέπεμπε το Πολυτεχνείο πριν από 47 χρόνια.

Βαδίζοντας ενωμένοι όπως οι ελεύθεροι πολίτες του 1973 θα αντιμετωπίσουμε μαζί και αυτή την πρόκληση, αρκεί να επιδείξουμε σύμπνοια και συνεργασία, προκειμένου ο εορτασμός του Πολυτεχνείου να τιμηθεί με τον προσήκοντα τρόπο και με το προσήκον μέτρο, όπως άλλωστε συνέβη και με όλες τις επετείους το τελευταίο 8μηνο.

«Αφήνουμε πίσω τα ψεύτικα και διχαστικά συνθήματα. Κάνουμε την φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου αφετηρία περισυλλογής, ευθύνης και προόδου».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα