“Ανάσα” για την αγορά της Πάτρας η μείωση του ενοικίου – Υποτονική η κίνηση

17.12.2020 / 21:39
κο 45

Θετικό απόηχο έφερε στην αγορά της Πάτρας που παραμένει σε υπολειτουργία η είδηση για τη μείωση του ενοικίου για το επόμενο δίμηνο στις επιχειρήσεις που είναι κλειστές ή που δεν λειτουργούν κανονικά βάση του νόμου για την προστασία από την πανδημία.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε ο ίδιος  πρωθυπουργός οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές έως και τις 7 Ιανουαρίου θα πληρώνουν μόλις το 20% από το ενοίκιο με το οποίο έχουν συμφωνήσει βάση συμβολαίου με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Το γεγονός αυτό είναι μια σημαντική ανάσα και για το εμπόριο, αλλά και για την εστίαση, ειδικότερα για τα μεγάλα καταστήματα εκείνα που βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας και πληρώνουν ακριβά ενοίκια.

Όπως έλεγαν παράγοντες της αγοράς είναι μια σημαντική βοήθεια αφού το ενοίκιο για μία επιχείρηση που παραμένει κλειστή όλο αυτό το διάστημα, μειώνεται σε μεγάλο βαθμό το μεγαλύτερο πάγιο έξοδο που έχει.

Ακόμα μεγαλύτερη ανακούφιση φέρνει στον κλάδο της εστίασης που έχει και τα υψηλότερα ενοίκια της αγοράς, μισθώνοντας ακίνητα που έχουν μεγάλη εμπορική αξία.

Πάντως, όπως λένε, το μέτρο αυτό  δεν είναι ικανό από μόνο του για να στηρίξει την αγορά για την επόμενη μέρα. Η αγορά και τα καταστήματα της παραμένει υποτονική  με το click away να μην τραβάει για τα μικρομεσαία εμπορικά μαγαζιά και τη τοπική οικονομία, παρά την προσπάθεια που γίνεται από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Υπάρχει μία κινητικότητα και ένα ενδιαφέρον από το καταναλωτικό κοινό, αλλά το όλο ζήτημα σταματάει κυρίως κάπου εκεί, με την τοπική οικονομία να μετράει μεγάλες απώλειες από όλη αυτή την κατάσταση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα