Αμφιβολίες και στον ΣΥΡΙΖΑ για το κατηγορητήριο σε βάρος Καραμανλή

02.04.2024 / 8:31
ed26d8e4-6166833

Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία παραδέχονται, σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους με το CNN Greece, ότι το κατηγορητήριο που συνέταξαν κατά του Κώστα Καραμανλή για το έγκλημα των Τεμπών και το οποίο ενεχείρισαν στη ΝΔ για να γνωστοποιηθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν διαθέτει κοινοβουλευτικό- νομικό μανδύα.

Από την άλλη και μολονότι διαθέτουν τις 30 υπογραφές που απαιτούνται ώστε να συζητηθεί η σύσταση προανακριτικής επιτροπής στην Ολομέλεια της Βουλής, δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν το ρίσκο της απόρριψής της από την κυβερνητική πλειοψηφία, ιδίως ύστερα από τη χθεσινή (Δευτέρα) διαρροή κυβερνητικών πηγών, που πετάνε το μπαλάκι στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Αν απορριφθεί σχετικό αίτημα τότε θα πρέπει να υποβληθούν στο Κοινοβούλιο νέα στοιχεία για να ανοίξει πάλι συζήτηση παραπομπής Καραμανλή, ο οποίος σε διαφορετική περίπτωση θα έχει καθαρίσει από τις ποινικές του ευθύνες. Δεν μπορούμε να αναλάβουμε αυτή την ευθύνη απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά κι απέναντι στην κοινωνία που απαιτεί κάθαρση», μας αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

cnn.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα