Αγοράζουν self test από τα φαρμακεία εν όψει των ημερών του Πάσχα

27.04.2021 / 19:46
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
177256091

Μεγάλη αύξηση έχουν τα self test εν όψει των ημερών του Πάσχα, με τον κόσμο όχι μόνο να παίρνει δωρεάν, αλλά και να τα αγοράζει.

Ο Γιάννης Δαγρές φαρμακοποιός, μέλος ΔΣ ΠΦΣ-ΝΠΔΔ και Ειδικός Γραμματέας ΦΣΑ-ΝΠΔΔ, λέει στο newsit.gr πως στο φαρμακείο του πουλά σταθερά 2 με 3 self rapid test την ημέρα, με το ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή να μην είναι πρωτοφανές μεν, αλλά σίγουρα υπαρκτό και σταθερό. Το ενδιαφέρον για αγορά αφορά σχεδόν στο 100% τα self test σιέλου τα οποία κοστίζουν γύρω στα € 6.

 Όπως λέει ο κος Δαγρές: «Είναι ένα σκεύασμα προς πώληση στα φαρμακεία, το οποίο ενδιαφέρει τους πολίτες δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη φάση το συνολικό τείχος της ανοσίας δεν έχει ακόμα επιτευχθεί».

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και ο φαρμακοποιός Κωνσταντίνος Κακονίκος. Κατά τον ίδιο, οι τιμές των self rapid test κυμαίνονται αυτή τη στιγμή από € 5, 50 έως τα € 7, 50 και το ενδιαφέρον είναι σταθερό για τα self rapid test σιέλου τα οποία θεωρούνται από το κοινό και τα πιο εύκολα για χρήση

. Μάλιστα, η ευκολία είναι μια βασική παράμετρος της επιλογής των πολιτών , οι οποίοι σύμφωνα με τον κο Κακονίκο θα προτιμήσουν για παράδειγμα ένα τεστ που κοστίζει € 6, 90 αντί ενός κατά € 1 με 1, 50 φτηνότερο, αν τα πρώτο είναι πολύ εύχρηστο και απλό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα Πασχαλινά τραπέζια ή οι μετακινήσεις προς το χωριό για κάποιον που επιτρέπεται να το κάνει, είναι ένας από τους λόγους που το κοινό αγοράζει self rapid test αυτή την εβδομάδα. Δεν είναι όμως ο μοναδικός, αλλά ένας από πολλούς.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα