Αγ. Νικόλαος Σπάτα: Απαγόρευση του φετινού εορτασμού από τον Ηλείας Γερμανό

07.05.2021 / 10:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ag7-1024x750

Σε απαγόρευση του φετινού εορτασμού, στις 10 Μαΐου, της μετακομιδής του λειψάνου του Αγίου Νικολάου της Μονή Σπάτων Δυτικής Αχαΐας, προχώρησε τελικά, με λιτή ανακοίνωσή του, ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός. Κι ενώ ο Δήμος, μέχρι προχθές γνώριζε ότι η τοπική γιορτή θα γίνει «κανονικά», με προσκυνητές μόνο από Αχαΐα – αφού από την Ηλεία κι από άλλα μέρη της Ελλάδος δεν θα επιτραπόταν να μετακινηθούν υπερτοπικά, ο δεσπότης ανακοίνωσε πως λόγω της πανδημίας απαγορεύονται λιτανείες, πανηγύρεις κ.ά.

Η ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Αχαϊας:

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας σε συνεννόηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό ενημερώνουν ότι στην εορτή του Αγ. Νικολάου Σπάτα θα τελεστή η θεία λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών την Κυριακή και την Δευτέρα το πρωί απουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη, ενώ τις βραδινές ώρες το μοναστήρι θα παραμείνει κλειστό. Δεν θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις και δεν θα υπάρχουν υπαίθριο εμπόριο και μικροπωλητές.

Για τούτο παρακαλούμε θερμά τους ευλαβείς Χριστιανούς να σεβαστούν την υγεία τους, την υγεία των άλλων Προσκυνητών, τους Νόμους της Πολιτείας και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και να εορτάσουν την μνήμη του Αγ. Νικολάου στους τόπους καταγωγής τους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα