Αυστραλία: Μειώνονται τα κρούσματα μετά από εβδομάδες στη Βικτόρια

26.07.2021 / 10:22
sydney-1-2048x1365

Μείωση παρατηρήθηκε μετά από αρκετό καιρό στα ημερήσια κρούσματα που καταγράφονται στην πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας. Συγκεκριμένα, η πολιτεία ανέφερε σήμερα μικρότερο αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού, αυξάνοντας τις ελπίδες για τερματισμό του λοκντάουν στην πολιτεία αυτή, όμως η γειτονική Νέα Νότια Ουαλία, φαίνεται ότι κινείται προς παράταση των περιοριστικών μέτρων.

Σημειώνεται πως η Αυστραλία δυσκολεύεται να ελέγξει το νέο κύμα της επιδημίας που οφείλεται στη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού που παρουσιάζει υψηλή μεταδοτικότητα. Το νέο αυτό κύμα ξεκίνησε τον Ιούνιο από το Σίδνεϊ, όταν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ένας οδηγός λιμουζίνας που μετέφερε πληρώματα αεροπορικής εταιρίας που ταξίδευαν στο εξωτερικό.

Έκτοτε η επιδημία εξαπλώθηκε και σε άλλες πολιτείες της Αυστραλίας, οδηγώντας τις αρχές στην επιβολή λοκντάουν στο Σίδνεϊ, όπου κατοικεί το 1/5 των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της Αυστραλίας, αλλά και σε όλη τη Βικτόρια και τη Νότια Αυστραλία, όπου οι περιορισμοί είναι προγραμματισμένο να αρθούν το βράδυ της Τρίτης.

Λοκντάουν εδώ και πέντε εβδομάδες στο Σίδνεϊ
Το Σίδνεϊ, πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας, πλήττεται χειρότερα από την επιδημία και βρίσκεται σε λοκντάουν πέντε εβδομάδων μέχρι την Παρασκευή, αλλά φαίνεται ότι αυτό θα παραταθεί, καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων εξακολουθούν να εντοπίζονται στην κοινότητα.

Οι αξιωματούχοι ανησυχούν για μεγάλη άνοδο των κρουσμάτων στο Σίδνεϊ, μετά τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων σε διαμαρτυρίες κατά του λοκντάουν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα