Οι ευχές αιρετών και φορέων για το 2023 στο «Νεολόγο»

01.01.2023 / 8:30
ευχες-πρωτοχρονιας

Ο «Νεολόγος» των Πατρών ζήτησε προβλέψεις για τις προκλήσεις του νέου έτους, κατά το οποίο θα διεξαχθούν οι εθνικές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΓΚΟΛΗΣ, ΚΑΛΥΨΩ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

ALEXKOGKOLIS@HOTMAIL.COMKALIPSOKAN11@GMAIL.COM

Αποχαιρετώντας το 2022, ένα ομολογουμένως δύσκολο έτος, για τη χώρα, την Ευρώπη και τον πλανήτη, αιρετοί της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας, πρόεδροι φορέων και εκπρόσωποι παρατάξεων, στέλνουν το δικό τους μήνυμα για το 2023.Από τη μία ο κορωνοϊός και τα απόνερά του σε οικονομικό επίπεδο και από την άλλη η ενεργειακή κρίση που δημιουργεί κύμα ανατιμήσεων, αλλά και η κλιματική, συνέθεσαν έναν εκρηκτικό κοκτέιλ, από το οποίο όλοι ελπίζουν πως θα ξεφύγουμε. Βέβαια ο καθένας έχει τις δικές του απαντήσεις για τα παραπάνω, που με ιδιαίτερη ζέση διαβάζουμε.Ο «Νεολόγος» των Πατρών επιχείρησε να συνομιλήσει με όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς και αφού εύχεται σε όλους και όλες χρόνια πολλά, σας παρουσιάζει τις ευχές τους, αλλά και τις θέσεις τους για τις προκλήσεις της νέας χρονιάς.

Ανδρέας Κατσανιώτης – Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας – Υφυπουργός Εξωτερικών

«Υποδεχόμαστε το 2023 με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Αισιοδοξία για μία πατρίδα που παρά τις μεγάλες δυσκολίες γίνεται διαρκώς πιο ισχυρή. Και αποφασιστικότητα, να μην επιτρέψουμε καμία οπισθοδρόμηση και ακύρωση των αλμάτων προόδου που έγιναν τα προηγούμενα τριάμισι χρόνια. Οι ευχές μου για υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία προς τους πολίτες της Αχαΐας,  συνοδεύονται από την ευγνωμοσύνη μου για την εμπιστοσύνη τους αλλά και την ανανέωση της  δέσμευσης για πολιτική εκπροσώπηση της αλήθειας και του αποτελέσματος».

Νεκτάριος Φαρμάκης – Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

«Υποδεχόμαστε το 2023 με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, αλλά και με συναίσθηση των προκλήσεων που βρίσκονται μπροστά μας.Η Δυτική Ελλάδα των τελευταίων τριών ετών είναι ένας τόπος που σε πείσμα των δύσκολων εποχών, «μεγαλώνει». Αναδεικνύει τις δυνάμεις της, διεκδικεί με αποτελεσματικότητα και σημειώνει διαρκή βήματα προόδου και εξωστρέφειας. Στόχος μας είναι να συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία, στην οποία συμμέτοχοι είναι όλοι οι πολίτες και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων.Μαζί με την κοινωνία κάναμε πολλά μέχρι τώρα, αλλά πρέπει να κάνουμε ακόμα περισσότερα για να φτάσουμε τον τόπο μας εκεί που πραγματικά αξίζει. Για το νέο έτος, εύχομαι σε όλες και όλους, υγεία, ειρήνη και δύναμη. Και κάτι ακόμα: Ενότητα! Μόνο μαζί θα τα καταφέρουμε…»

Κώστας Πελετίδης – Δήμαρχος Πατρέων

«Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, Υγεία και Δύναμη σε όλες και όλους!Και τις γιορτινές ημέρες, η σκέψη μας είναι στις λαϊκές οικογένειες της πόλης μας, που τα βγάζουν πέρα δύσκολα, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική.Το 2023 ευχόμαστε να είναι χρονιά αγώνων και λαϊκής ανάτασης! Να είναι η χρονιά που ο λαός μας θα σταματήσει να εμπιστεύεται παλιούς και νέους «σωτήρες», θα πιστέψει στη δύναμή του και θα γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων.Στις προκλήσεις τις νέας χρονιάς, να απαντήσουμε βασίζοντας στο δικό μας δρόμο, διεκδικώντας τα δικαιώματά μας, όλα όσα δικαιούμαστε και αξίζουμε».

Γιώργος Παπανδρέου – πρ. Πρωθυπουργός – Βουλευτής ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Αχαΐας

«Το 2023, όπως όλες οι εξελίξεις δείχνουν, θα είναι μια χρονιά καθοριστική για την πορεία της Ελλάδας και της Ευρώπης προς το μέλλον, σε μια ιστορική συγκυρία που χαρακτηρίζεται από πρωτόγνωρες, αλλά και σύνθετες προκλήσεις.Από τις απαντήσεις που θα δώσουμε, θα κριθεί εάν θα συνεχιστεί η σημερινή πορεία των πραγμάτων, με τις δυσμενείς επιπτώσεις για τους πολίτες ή εάν θα ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη, διαφορετική πορεία που θα εμβαθύνει τη δημοκρατία, θα ενισχύσει τη συμμετοχή των πολιτών στα κέντρα αποφάσεων, και θα συμβάλει στη διαμόρφωση κλίματος κοινωνικής δικαιοσύνης.Το διακύβευμα για την Ελλάδα, αυτονόητο: στασιμότητα, δηλαδή υποχώρηση μπροστά στο αδιέξοδο ή υπέρβαση με τη διαμόρφωση των αναγκαίων όρων και προϋποθέσεων για μια βιώσιμη πορεία ελπίδας και προοπτικής; Ας πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας.Οι ευχές μου προς τούτο, ολόψυχες, προς όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Καλή και δημιουργική χρονιά».

Χριστίνα Αλεξοπούλου – Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας

«Το 2023 είναι χρονιά ορόσημο για την πορεία της χώρας μας. Ο χρόνος που φεύγει μας κληροδοτεί ένα περιβάλλον δύσκολων συγκυριών παγκοσμίως, που έχουν ασφαλώς επιπτώσεις στην Ελλάδα και ειδικά στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποδείξει ότι στέκεται δίπλα σε κάθε πολίτη, με όσα αναγκαία μέτρα στήριξης απαιτούνται, για να διατηρηθεί η κοινωνία όρθια και ο τόπος στην τροχιά της αναπτυξιακής πορείας που με κόπους επιτύχαμε. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο και υπευθυνότητα, ώστε να διαφυλάξουμε ό,τι καταφέραμε τρία χρόνια τώρα, διατηρώντας τη σταθερή πορεία της χώρας. Έτσι της εξασφαλίζουμε ένα ασφαλές περιβάλλον στις δύσκολες γεωπολιτικές εξελίξεις. Αυτό οι πολίτες το αντιλαμβάνονται και το αναγνωρίζουν.Το 2023 ενώνουμε τις φωνές μας για μια Ελλάδα προσηλωμένη στο μέλλον και μια Αχαΐα αντάξια των προσδοκιών μας».

Κατερίνα Γρ. Σολωμού – Καθηγήτρια Ιατρικής – αν. Τομεάρχης Υγείας ΠΑΣΟΚ

«Εύχομαι σε όλους, χρόνια πολλά.  Ας είναι το 2023 ένας χρόνος με υγεία, αγάπη, ειρήνη, δημιουργικότητα και επιτυχίες. Αφήνοντας πίσω μια δύσκολη χρόνια, ας ατενίσουμε το νέο έτος με αίσθημα αισιοδοξίας για το μέλλον και ευθύνης απέναντι στον τόπο.Είμαι πεπεισμένη πως το 2023, η χώρα  μας μπορεί να οδηγηθεί στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης!»

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος – Ιατρός-Διευθυντής ΕΣΥ, Μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Αυτές τις μέρες που η γέννηση του Χριστού και το ξεκίνημα του νέου έτους σηματοδοτούν τη χαρά και την ελπίδα, ο λαός μας ανεβαίνει τον δικό του «γολγοθά», εν μέσω σκανδάλων, ακρίβειας και κατεδάφισης της δημόσιας υγείας. Ας μοιραστούμε, λοιπόν, αυτές τις άγιες ημέρες τις στιγμές μας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, κι ας έχουμε τη σκέψη μας στους συγγενείς, τους φίλους, τους συμπολίτες και τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται. Ας στείλουμε όλοι μαζί παντού το μήνυμα της αγάπης, της αλληλεγγύης, της ειρήνης, της υγείας, της δικαιοσύνης και της αισιοδοξίας για ένα διαφορετικό παρόν και μέλλον.Εύχομαι σε όλους από καρδιάς, Καλή Χρονιά κι Ευτυχισμένο το 2023!»

Κώστας Σβόλης – Επικεφαλής «Πάτρα Ενωμένη»

«Με δεδομένο ότι οι δυσκολίες και οι κάθε είδους κρίσεις θα συνεχισθούν και το 2023, οφείλουμε να διατηρούμε την αισιοδοξία μας αλλά ταυτόχρονα να προσπαθούμε να ορίζουμε εμείς το μέλλον μας. Η πανδημία covid-19 φαίνεται πως φθίνει, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα σκληρά υγειονομικά καταληκτικά δεδομένα, ενώ η ενεργειακή-οικονομική κρίση δείχνει να συνεχίζεται με τις αντίστοιχες ανθρωπιστικές επιπτώσεις. Στον βαθμό που μας αναλογεί, οφείλουμε με λογική, με όραμα και με ευθυκρισία να αντιλαμβανόμαστε τις καθημερινές δυσκολίες του πολίτη και να προσανατολιζόμαστε σε λύσεις που ανακουφίζουν. Με τη σκέψη να επικεντρώνεται κυρίως στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το 2023».

Σία Αναγνωστοπούλου – Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας

«Η χρονιά που φεύγει σημαδεύτηκε από την βαθιά και πολυδιάστατη (οικονομική, κοινωνική, πολιτική) κρίση, την φτωχοποίηση του πληθυσμού, την θεσμική εκτροπή, τη διάβρωση των δημοκρατικών και κοινοβουλευτικών λειτουργιών, την υπονόμευση του κράτους δικαίου με τα φαινόμενα διαφθοράς και αυταρχισμού να διαβρώνουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Στο κατώφλι της νέας χρονιάς οι προκλήσεις φαντάζουν ανυπέρβλητες, ο αγώνας μοιάζει δύσκολος και οι νέες προοπτικές πρέπει να χαραχθούν από τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου.

Η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, η δημόσια παιδεία και υγεία, η αύξηση των εισοδημάτων, η βελτίωση του επιπέδου ζωής, η αναγέννηση του πολιτισμού, η αποτελεσματική αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, η απονομή της δικαιοσύνης με πλήρη ανεξαρτησία, η εμπέδωση της διαφάνειας σε όλους τους τομείς, είναι οι αυτονόητες προϋποθέσεις και οι αναγκαίοι όροι για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τον δημοκρατικό και κοινωνικό μετασχηματισμό, για να επαναφέρουμε την «Δικαιοσύνη παντού». Οι επερχόμενες εκλογές θα είναι η αφετηρία για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, για να κερδίσουμε ξανά τις ζωές και τα όνειρά μας.

Καλή και δημιουργική χρονιά!»

Χαράλαμπος Μπονάνος – Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας

«Αυτές τις γιορτινές μέρες ας δώσουμε αξία στις στιγμές μας. Ας αναστοχαστούμε λάθη και παραλείψεις και κυρίως ας βάλουμε στόχους για το 2023, που θα έχουν προτεραιότητα πράξεις που θα δείχνουν την ανθρωπιά μας.Ας δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που δεν ήταν οι τυχεροί της ζωής. Ας ανοίξουμε την καρδιά μας στους μοναχικούς ανθρώπους, στην τρίτη ηλικία, στους ανήμπορους που περιμένουν από εμάς τον νοιάξιμο, τη ζεστασιά της ανθρώπινης παρουσίας. Είναι καιρός να αλλάξουμε το 2023, να φτιάξουμε μία πιο ανθρώπινη κοινωνία, με σεβασμό σε αξίες και αρχές, κυρίως όμως στους κανόνες της ειρηνικής κοινωνικής συνύπαρξης.Να αποδείξουμε και στην πολιτική ότι υπάρχει ανθρώπινο πρόσωπο, ότι η αντιπροσώπευση των πολιτών δίνει προτεραιότητα σε μία συμπεριληπτική κοινωνία που οι διαφορετικότητα είναι η ομορφιά της».

Φωκίων Ζαΐμης – Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας

«Η ευχή μου για το 2023 είναι  να πετύχουμε τον αρχικό μας στόχο που είναι η ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Το 2023 είναι μια κρίσιμη χρονιά καθώς η δουλειά που έχουμε κάνει τα προηγούμενα τρία χρόνια και εν μέσω δύσκολων συγκυριών θα αποφέρει καρπούς. Μεγάλα έργα  υποδομών αλλά και μικρότερης εμβέλειας  που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών θα υλοποιηθούν, βάζοντας, έτσι, τέλος σε μια σειρά σημαντικών ελλειμμάτων του τόπου, έργων που έρχονται να αλλάξουν την εικόνα της Δυτικής Ελλάδας.Η  μεγάλη πρόκληση της νέας χρονιάς είναι να στηριχθούν ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις μέσα από νέα προγράμματα και  να δώσουμε κίνητρα ούτως ώστε να προχωρήσουν νέες καινοτόμες ιδέες. Τέλος, εύχομαι να αλλάξει ο τρόπος σκέψης μας με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την πρόοδο και  να μην επιτρέψουμε… να επιστρέψουν οι πολιτικές του παρελθόντος που είχαν αφήσει πίσω τον τόπο μας για δεκαετίες πάντα με στρατηγική, διάλογο, συνεννόηση, τόλμη, μακριά από τα χρώματα της κομματικής πολιτικής και υποστηρικτές των ονείρων μας! Καλή δημιουργική χρονιά!»

Βασίλης Αιβαλής- Πρόεδρος ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας-Υποψήφιος Δήμαρχος Πάτρας

Η νέα χρονιά που «ανατέλλει» είναι για όλους μας ένα μεγάλο στοίχημα. Ένα στοίχημα να αλλάξουμε ό,τι μας βαραίνει και μας κρατάει πίσω και να ανοίξουμε νέους προσωπικούς και συλλογικούς ορίζοντες. Η στασιμότητα δεν ταιριάζει ούτε στους ανθρώπους, ούτε στις πόλεις. Η πρόοδος, όπως λέει και ο Βίκτωρ Ουγκώ, είναι μια επανάσταση που γίνεται με φιλικό τρόπο.Πάμε λοιπόν το 2023 να κάνουμε μια φιλική επανάσταση για την ζωή μας και για την Πάτρα μας. Πάμε να κάνουμε το 2023 χρονιά εκκίνησης μιας νέας πορείας, ενός νέου τρόπου σκέψης, μιας νέας προοπτικής για την πόλη μας και τους ανθρώπους της. Να αλλάξουμε ταχύτητα, τρόπο σκέψης και δράσης, αλλά και προορισμό.
Να πάρουμε πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν σε γρήγορη και δυναμική έξοδο της Πάτρας από τον κύκλο της εσωστρέφειας.Με οραματικά έργα, με υποδομές που θα στηρίξουν τόσο την λειτουργικότητά της πόλης και την ποιότητα της ζωής των πολιτών της, όσο και την εικόνα της ως τόπο με συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα έλξουν τον τουρισμό αλλά και το ενδιαφέρον της υγιούς επιχειρηματικότητας ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας για τους Πατρινούς και νέες ευκαιρίες για
τους νέους.
Τα αδύναμα και τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα της πόλης θα είναι σε αυτή την προσπάθεια η προτεραιότητά μας. Οι Πατρινοί έχουν ανάγκη από δουλειά και αξιοπρέπεια, αλλά και
από ενισχυμένη κοινωνική στήριξη, από ενότητα και συνδημιουργία. Όλοι μαζί, με τους πολίτες της Πάτρας σε πρώτο πλάνο, συμμέτοχους και συναποφασίζοντες μπορούμε να αποδείξουμε τι σημαίνει κοινωνική συνοχή, συνεργασία, αποτελεσματικότητα, ανεξαρτησία, εξωστρέφεια και ανάπτυξη.Η παράταξή μας, η «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι», καλεί τους πολίτες σε μια «επανάσταση» αισιοδοξίας και ελπίδας για την πόλη μας.
Ευχόμαστε σε κάθε Πατρινή και κάθε Πατρινό, καλή Χρονιά με Υγεία και πολλά όνειρα, γιατί τα όνειρα είναι αυτά που δημιουργούν τα άλματα.

Χρήστος Μπούρας – Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών

«Στη μνήμη όλων τα Χριστούγεννα είναι ταυτισμένα με μια γιορτή χαράς. Δρόμοι που στραφταλίζουν από λαμπιόνια, πολύχρωμα αστέρια από νέον, που παραπέμπουν στη Βηθλεέμ, χριστουγεννιάτικα δέντρα, δώρα, μαγική χρυσόσκονη ενός μύθου που χάνεται σε μια γιορτινή πομφόλυγα; Και η αλληλεγγύη να μεταμορφώνεται στην πρόσκαιρη ελεημοσύνη της συγκεκριμένης διάρκειας των γιορτινών ημερών. Είναι καιρός να αντιληφθούμε το πραγματικό νόημα της γιορτής για να αποδοθεί η πραγματική διάσταση της γιορτής. Γιατί η ανθρώπινη νόηση έχει ενηλικιωθεί πλέον και δεν υπάρχουν περιθώρια υποκριτικών διαστρεβλώσεων ή παιδιάστικων μετασχηματισμών του εφήμερου νοήματος των Χριστουγέννων. Εκφράζεται μέσα από τις έννοιες – συναισθήματα μοιράζομαι , νοιώθω, συμπάσχω, φροντίζω, νοιάζομαι, προσφέρω.

Χρόνια Πολλά!»

Πλάτων Μαρλαφέκας – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας – ΕΦΕΠΑΕ

«Ευχές μου, από καρδιάς για το νέο έτος, είναι να τερματιστούν οι απανωτές κρίσεις που ταλανίζουν την οικονομία μας, την κοινωνία μας και ιδιαίτερα την χώρα μας.Η φράση «Ευτυχές το νέον έτος» να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο για όλο τον κόσμο, με προεξάρχουσα την υγεία.Ο επιχειρηματικός κόσμος, να ανακαλύψει νέο βηματισμό προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, με ραγδαίους ρυθμούς, στις σύγχρονη κοινωνία.Τέλος, ο νέος χρόνος να μας προσφέρει κοινωνική, πολιτική και οικονομική σταθερότητα, με στόχο την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής των συμπολιτών μας, την πρόοδο της χώρας μας και την ενίσχυση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων που προσφέρουν εισόδημα και στηρίζουν την Εθνική μας οικονομία».

Γρηγόρης Αλεξόπουλος – Πρόεδρος Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Αχαΐας

«Αποχαιρετώντας το 2022, αποτελεί μια ευκαιρία περισυλλογής για όσα μας επιφύλαξε η χρονιά που πέρασε και όσα πετύχαμε με πρόγραμμα και επιμονή. Αφήνουμε λοιπόν πίσω μας μια χρονιά δύσκολη, αλλά ταυτόχρονα και παραγωγική με οδηγό τον επιτυχή προγραμματισμό υλοποίησης ενός κομβικού έργου για την Αχαΐα του Εργοστασίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Με συνεργασία και προσήλωση, ευχή όλων μας το 2023 να αποτελέσει ένα έτος πνοής, εξίσου γεμάτο και παραγωγικό διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο και αισιόδοξο αύριο για όλους μας. Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλες και όλους, με υγεία, αγάπη και οικογενειακή ευτυχία».

Ιωάννης Καλαβρουζιώτης – Πρόεδρος ΕΑΠ

«Κάθε νέο έτος είναι μια ευκαιρία να θέσουμε νέους στόχους, να κάνουμε καινούργια όνειρα και να τολμήσουμε νέα ξεκινήματα. Εύχομαι λοιπόν το 2023 να είναι το έτος που θα δώσει σε όλους μας το θάρρος, την τόλμη και την ενέργεια να πραγματοποιήσουμε όλους τους προσωπικούς και συλλογικούς μας στόχους και όνειρα. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζοντας τις ισχυρές προκλήσεις της καθημερινότητας, που αποτελούν τις σημαντικότερες προ(σ)κλήσεις του νέου έτους που σε λίγες ημέρες υποδεχόμαστε και απαντούν στο τρίπτυχο υγεία, εκπαίδευση και περιβάλλον εύχομαι και είμαι βέβαιος ότι η συλλογική συνείδηση, η συστηματική εργασία αλλά κυρίως η εμβάθυνση στη γνώση, έρευνα και καινοτομία, θα αποτελέσουν τα ισχυρά όπλα στο να ανταποκριθούμε άμεσα και με επιτυχία σε αυτές. Εύχομαι σε όλους καλά Χριστούγεννα και δημιουργικό το 2023!»

Γιώργος Παππάς – Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας κ’ Βορειοδυτικής Πελοποννήσου

«Το 2023 θα είναι ένα έτος με πολλές ανακατατάξεις, αλλά και πολλές προσδοκίες. Βιώνουμε μια περίοδο όπου, ο πόλεμος συνεχίζεται, οι οικονομίες δοκιμάζονται διαρκώς και η διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων επικρατεί, ενώ ταυτόχρονα είναι αναγκαίες οι ενέργειες για την πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων ώστε να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας μας.Οφείλουμε να επιδείξουμε την κατάλληλη ενσυναίσθηση και το κοινωνικό μας πρόσωπο απέναντι σε κάθε μορφής δυστυχία και να μπορέσουμε να οδηγήσουμε την κοινωνία μας σε ένα περιβάλλον όπου η ευημερία και η πρόοδος για όλους τους συνανθρώπους μας θα αποτελεί τον βασικό σκοπό των δραστηριοτήτων μας. Εύχομαι ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο και Παραγωγικό το 2023».

Γιώργος Βαγενάς – ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Ε.ΕΣ.Π

«Το 2023 βρίσκεται προ των πυλών και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλούνται να ανταπεξέλθουν σε μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τις νέες προκλήσεις που έχουν προκύψει ιδιαίτερα στη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Σημαντικό τμήμα των επιχειρήσεων της χώρας μας θα βρεθούν υπό πίεση καθώς το νέο έτος θα τους βρει χωρίς ταμειακά διαθέσιμα και δυνατότητα δανεισμού. Ενδεικτικά η αύξηση του ενεργειακού κόστους, οι συσσωρευμένες οφειλές- υποχρεώσεις και γενικότερα η έξαρση της ακρίβειας θα «στριμώξουν» απειλητικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ελπίζουμε το 2023 να ξαναγίνουν οι επιχειρήσεις μας βιώσιμες και να βρεθούν λύσεις στα καίρια θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας. Υγεία και οικονομική ανάκαμψη σε όλους!»

Θανάσης Πετρόπουλος – Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ

«Η χρονιά που φεύγει ήταν άλλη μια δύσκολη χρονιά. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ανέτρεψε όλους τους σχεδιασμούς στην παγκόσμια κοινότητα και μας επιβάρυνε με νέες κρίσεις, την ενεργειακή και την επισιτιστική. Όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα, το 2022 κλείνει με ένα αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα μας: το κόστος παραγωγής εκτινάχθηκε στο 24,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το 2023 ξεκινά με νέες προκλήσεις. Είναι η αρχή εφαρμογής της Νέας ΚΑΠ που θέτει τον φιλόδοξο στόχο της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Ως πολίτες έχουμε μια επιλογή, να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις».

Αντώνης Κουνάβης – Πρόεδρος ΔΕΕΠ Αχαΐας

«Το 2022 ήταν μια δύσκολη χρονιά, η οποία στιγματίστηκε από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης. Όμως, ακόμη και μέσα σ’ αυτήν τη δυσμενή συγκυρία, η χώρα μας συνέχισε να βαδίζει στο δρόμο της προόδου, εφαρμόζοντας ρηξικέλευθες τομές και μεταρρυθμίσεις, αυξάνοντας τον δημόσιο πλούτο, ενισχύοντας το εισόδημα των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Ως εκ τούτου, ο απολογισμός είναι θετικός και μάς οπλίζει με δύναμη για μια καλύτερη ζωή .Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι Καλή Χρονιά σε όλες και όλους,  με υγεία και ευτυχία, με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον».

Μιχάλης Σιδηρόπουλος – Συντονιστής Ν.Ε. Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

«Πολλές θερμές ευχές για Υγεία, Δύναμη και κάθε Επιτυχία σε εσάς, τους συνεργάτες σας και τους αναγνώστες σας. Ας είναι το 2023 μια χρονιά ανάτασης και εκπλήρωσης των προσδοκιών όλων.Το 2023 είναι μια εκλογική χρονιά! Από την αρχή του χρόνου εισερχόμαστε σε μια προεκλογική χρονιά τόσο για την κεντρική πολιτική σκηνή όσο και για την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι μια χρονιά απολογισμού και αποτίμησης της κυβέρνησης αλλά και των περιφερειακών και δημοτικών αρχών. Είναι μια χρονιά που οι πολίτες θα κληθούν να πάρουν θέση για το μέλλον τους, για να βάλουν ένα τέλος σε όσα ζούμε τα τελευταία χρόνια.Ας είναι το 2023 η χρονιά που όλοι μαζί θα φέρουμε την πολιτική αλλαγή και τη δικαιοσύνη παντού!»

Νίκος Μοίραλης – Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Αχαΐας

«Το 2022 ήταν ομολογουμένως μια δύσκολη χρονιά που σηματοδότησε την επιστροφή στην κανονικότητα μετά το πέρας του Covid-19. Η υγειονομική κρίση απέδειξε και επανέφερε στο θυμικό των Ελλήνων την αξία του ΕΣΥ και της δημόσιας Υγείας που ήταν οι στυλοβάτες στην μάχη κατά της πανδημίας.Για το νέο έτος, το 2023, εύχομαι πρώτα και πάνω από όλα υγεία σε όλο τον κόσμο. Μια ευχή που προπορεύεται όλων των άλλων και ενώ την θεωρούμε αυτονόητη δεν είναι…Να έχουμε Ομόνοια και συνεννόηση μεταξύ μας για να κάνουμε το άλμα μπροστά ως χώρα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι!Να είναι μια καλύτερη χρονιά από την προηγούμενη!»

Γιάννης Λύτρας – Επικεφαλής «Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο»

«Εύχομαι σε όλες και όλους Χρόνια πολλά, καλά, δημιουργικά γεμάτα υγεία. Το 2023 είναι χρονιά ελπίδας και πολλών προσδοκιών. Η συλλογική ευθύνη εξατομικεύεται την ώρα της κάλπης και επαναπροσδιορίζει την βούληση για το αύριο. Ας αφήσουμε πίσω ότι μας πίκρανε και ότι μας κρατά στάσιμους και ας δούμε το μέλλον με αισιοδοξία και προοπτική στο Δήμο, την Περιφέρεια, την Κυβέρνηση. Το 2023 θα έχουμε την δυνατότητα. Χρόνια πολλά!»

Νίκος Νικολόπουλος – Επικεφαλής «Νέα Πάτρα»

«Είναι καιρός να αλλάξουμε στάση, θέση και  νοοτροπία μαζί με την αλλαγή του χρόνου. Ας επιδείξουμε όλοι αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και ας προτάξουμε το εθνικό και το γενικό συμφέρον πάνω από όλα!Είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για να κερδίσουμε και πάλι τη ζωή και τα καλλίτερα όνειρα που μας έκλεψαν ! Ας γυρίσουμε σελίδα …Με οδηγό το όραμά μας για μια καλύτερη Ελλάδα να προχωρήσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, να κάνουμε πραγματικότητα αυτά που θέλουμε και σίγουρα μπορούμε.Για να ξανάλθει το χαμόγελο στους νέους, στους άνεργους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους.Το 2023 θα είναι η τελευταία χρονιά της κυβέρνησης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Α.Ε. και η Γαλάζια Συμμαχία, θα δώσει νόημα και χρώμα στη μουντή πολιτικη ζωή !Χρόνια πολλά, και όπως έλεγε ο κυρ Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης:

Ας ευχηθώμεν      

το ερχόμενον έτος 

να μη είναι χειρότερον

απο το έτος το φεύγον…»

Γιώργος Ρώρος – Επικεφαλής «Ώρα Πατρών»

«Το 2023 θα είναι έτος σημαντικών προκλήσεων, μεγάλων ανατροπών και αλλαγών που θα γίνουν στην Ελληνική κοινωνία. Τα τελευταία τρία χρόνια η κοινωνία έχει υποστεί ισχυρά πλήγματα κοινωνικά και οικονομικά λόγω της πανδημίας αλλά και της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Το 2023 είναι έτος που δεσπόζουν οι εκλογικές αναμετρήσεις των εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών. Πιστεύουμε ότι εθνικές εκλογές θα επιφέρουν την Αλλαγή που χρειάζεται η πατρίδα μας με μια Προοδευτική δημοκρατική κυβέρνηση που θα πάρει μέτρα για την αποκατάσταση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων που θα ενδιαφερθεί για τους πολλούς. Το 2023 είναι και έτος αυτοδιοικητικών εκλογών πιστεύουμε ότι οι πατρινοί θα  δώσουν την ευκαιρία στην Ώρα Πατρών να οδηγήσει την Πάτρα εκεί που της αξίζει με ένα μακρόχρονο, οραματικό και προοδευτικό σχέδιο.Ας είναι το 2023 ένα έτος πολιτικής αλλαγής σε κάθε επίπεδο της δημόσια ζωής. Ονειρευόμαστε, οραματιζόμαστε, αγωνιζόμαστε. Εύχομαι υγεία, ευημερία, προκοπή και υλοποίηση των προσδοκιών όλων».

Πέτρος Ψωμάς – Επικεφαλής «σπιράλ»

«Το 2023 εύχομαι να αποκαταστήσει αδικίες και ανισορροπίες  στη ζωή του πλανήτη, της Ευρώπης, της χώρας, της Πάτρας. Πρωτεύει η παύση των πολέμων και η τιθάσευση των κρίσεων (υγειονομικής, περιβαλλοντικής, οικονομικής, ενεργειακής). Για την Ελλάδα εύχομαι εθνική γαλήνη, κοινωνική δικαιοσύνη και ήρεμη πορεία προς τις κάλπες που ελπίζω να οδηγήσουν σε σταθερή κυβέρνηση, χωρίς αναταράξεις.Το προσωπικό μου ενδιαφέρον εστιάζεται στην Πάτρα και στα δημοτικά. Δύο προκλήσεις έχει η χρονιά: α) την απαλλαγή από την κομματική και ιδεοληπτική δημοτική αρχή, β) την ανάταξη της πόλης, με ταυτόχρονη έναρξη μιας διαδρομής ανόδου, προόδου, εξωστρέφειας, ακμής. Είναι πολύ κρίσιμες οι εκλογές του Οκτωβρίου».

Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος – Επικεφαλής «Πάτρα, Διεθνής, Σύγχρονη Πόλη

Χρόνια πολλά συμπατριώτες, καλή πολιτική ψήφο το 2023! Επιστροφή στη δημιουργική πολιτική στα δημοτικά μας θέματα. Αυτή τη χρονιά θα κληθείτε να απαντήσετε σε δύο προκλήσεις. Πρώτον θα συρθείτε πάλι πίσω από τα συστημικά κόμματα της παγκοσμιοποίησης; ή θα στηρίξετε μια Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα ανάκτησης της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας; Θα αποδεχτείτε το πλαίσιο μιας Δημόσιας Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ των Δημοτικών Παρατάξεων της Πάτρας; ή θα παγιδευτείτε στις εντολές των κομματικών κυκλωμάτων που εξυπηρετούν κυρίως επιχειρηματικά συμφέροντα; Προσωπικά θα σας καλωσορίσω στην Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα και σε μια τίμια Δημοτική Συμφωνία για την Πάτρα μας. Υγεία, αγάπη, καλοσύνη, κοινωνική Αλληλεγγύη!

Νίκος Τζανάκος – Επικεφαλής «Πάτρα η Δική μας Πόλη»

«Εύχομαι το 2023, πάνω απ’ όλα να είμαστε υγιείς, να αφήσουμε  πίσω το παρελθόν και τις πικρίες , αλλά να μην ξεχάσουμε.Να τα χρησιμοποιήσουμε ως εμπειρίες, γιατί με αυτές ως οδηγό, θα παλέψουμε ώστε να δικαιωθούν οι ελπίδες και οι προσδοκίες μας.Ως δημότες μίας από τις ιστορικότερες πόλεις του κόσμου, η οποία  μεσουράνησε στους αιώνες λόγω της εξωστρέφειας της και του εμπορίου της, κυρίως λόγω της επαφής της με τον έξω κόσμο, μέσα από το λιμάνι της, οφείλουμε να προχωρήσουμε σε μια εκ βάθους ανασκόπηση. Να αναλογιστούμε που μας οδηγεί η εσωστρεφής και στατική πορεία  και η απομόνωσή της, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Στην ιστορία της ανθρωπότητας, καμία κοινωνία δεν προόδευσε, επιλέγοντας την απομόνωση και τη μιζέρια.Το 2023, χρονιά Δημοτικών Εκλογών, θα κληθούμε να αναλάβουμε  προσωπικά ο καθένας, τη δική του ευθύνη και  να αποφασίσουμε.Ας το σκεφτούμε.Καλή χρονιά σε όλες και όλους!»

Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος – Περιφερειακός Σύμβουλος, πρ. Αντιπεριφερειάρχης

«Οι προκλήσεις πολλές! Οι εποχές δύσκολες!Το 2023 όμως θα είναι μια πολύ καλύτερη χρονιά για την Δυτική Ελλάδα, όσο περνάει από το χέρι μας. Είμαστε εδώ για να ανταπεξέλθουμε, να ανακαλύψουμε και να αδράξουμε όλες τις διαθέσιμες ευκαιρίες. Δεν θα αφήσουμε καμία ανεκμετάλλευτη. Σκοπό μας έχουμε να προσφέρουμε στην Δυτική Ελλάδα όλα τα απαιτούμενα αναπτυξιακά, θεσμικά και χρηματοδοτικά κίνητρα και εργαλεία που θα της επιτρέψουν να αναβαθμίσει και να εκσυγχρονίσει την λειτουργία της, προκειμένου να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη. Συνεχίζουμε να είμαστε αποτελεσματικοί όσο αφουγκραζόμαστε τον άνθρωπο. Το πρόβλημα, την ανάγκη, την προσδοκία.Με συναίνεση και σύνθεση απόψεων, όλοι μαζί στην Ανατολή της κάθε επόμενης μέρας για τη Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας που οραματιζόμαστε και αξίζουν οι συμπολίτες μας!Χρόνια Πολλά, ευτυχισμένο το 2023».

Κώστας Μάρκου – Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας

«Σε λίγες μέρες αλλάζουμε τον χρόνο. Γινόμαστε όλοι ένα χρόνο μεγαλύτεροι σε μια Ελλάδα που θυμίζει στους μεγαλύτερους την Ελλάδα πριν 50 χρόνια και βάλε, 10ετία του `60. Πιστεύαμε, οι μεγαλύτεροι, ότι δεν θα ξαναβιώναμε τέτοιες καταστάσεις. Όμως μένουμε όρθιοι, πιστοί στις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες μας. Παλεύουμε για μια αριστερά της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης. Της γνώσης και της ενωτικής πράξης. Πιστεύουμε ότι πρέπει να έλθουν καλύτερες στο λαό μας και για τούτο να συμβάλουμε όλοι. Εύχομαι σε όλες και όλους Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένος ο Νέος Χρόνος».

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Νεολόγος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα