Αφγανιστάν: Η Άνγκελα Μέρκελ υπέρ του διαλόγου με τους Ταλιμπάν

05.09.2021 / 19:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
GERMANY-2048x1366

Υπέρ του διαλόγου με τους Ταλιμπάν τάχθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ σε μία προσπάθεια να απομακρυνθούν και οι τελευταίοι πολίτες του Αφγανιστάν που συνεργάστηκαν με τους δυτικούς.

«Πρέπει να συνομιλήσουμε, απλώς, με τους ταλιμπάν για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να βγάλουμε από το Αφγανιστάν τους ανθρώπους που εργάσθηκαν για την Γερμανία και να τους προστατέψουμε», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Σε αυτούς πρέπει να μιλήσουμε τώρα. Ειδικότερα, πρέπει να βγάλουμε από εκεί τους ανθρώπους που εργάσθηκαν για τους γερμανικούς αναπτυξιακούς οργανισμούς και αισθάνονται απειλούμενοι», πρόσθεσε.

Η γιγάντια αερογέφυρα που στήθηκε από τις δυτικές χώρες στις 14 Αυγούστου, παραμονή της κατάληψης της Καμπούλ, διακόπηκε στις 30 Αυγούστου, χωρίς να έχει γίνει δυνατή η απομάκρυνση όλων των ανθρώπων που δηλώνουν ότι απειλούνται και θέλουν να φύγουν από το Αφγανιστάν.

Νωρίτερα σήμερα, ο βασικός εκπρόσωπος των ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ δήλωσε στην εφημερίδα Welt am Sonntag ότι το ισλαμιστικό κίνημα θέλει «στέρεες και επίσημες διπλωματικές σχέσεις με την Γερμανία».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα