Αχαΐα: Τοποθέτησαν ειδικά εκρηκτικά για να “σώσουν” το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων

26.01.2022 / 9:52
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
3687827

Μεγάλη ποσότητα χιονιού και σε τουλάχιστο τρία σημεία, μεγάλους όγκους χιονιού που θα μπορούσαν να απειλήσουν την ασφάλεια των χιονοδρόμων, είχαν ως αποτέλεσμα χθες, από κοινού, ΕΛ.ΑΣ. και Δήμος Καλαβρύτων, να αναστείλουν για ένα 24ωρο, τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου αλλά και την κυκλοφορία στο τμήμα Καλάβρυτα Χιονοδρομικό.

Λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης, προχθές Δευτέρα από το απόγευμα έως και τα ξημερώματα χθες Τρίτη, στη βάση του Χιονοδρομικού το χιόνι ξεπέρασε τους 60 πόντους και, μέσα στις πίστες, το 1 μέτρο!

«Παραμένουμε κλειστοί για ενα 24ωρο προκειμένου να στρωθούν σωστά οι πίστες για την επαναλειτουργία μας από την Τετάρτη 26/1/2022 . Επειδή στο βουνό η χιονόπτωση ήταν πυκνή, κρίθηκε σκόπιμο, για λόγους ασφαλείας, να αποκλειστεί η πρόσβαση στο χώρο, από τα Καλάβρυτα.

Πραγματοποιούνται έλεγχοι για ποσότητες χιονιού που μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα, είτε κατά τη διάρκεια της χιονοδρομίας, είτε κατά την κίνηση στο χώρο.

Από την Τετάρτη το πρωί τα οχήματα θα μπορούν να κινηθούν κανονικά και χωρίς αλυσίδες, προς το Χιονοδρομικό και οι χιονοδρόμοι να απολαύσουν με ασφάλεια τις στρωμένες με φρέσκο χιόνι πίστες» αναφέρει στην «Γ» ο Αλέξης Άγριος, διευθυντής του Χ.Κ. Καλαβρύτων. 

Χθες, κατά την επιθεώρηση ασφαλείας, εντοπίστηκαν τρία σημεία όπου είχαν συσσωρευτεί εκατοντάδες τόνοι χιονιού. Οι εστίες πιθανής χιονοστιβάδας «κανονιοβολήθηκαν» με ειδικά εκρηκτικά και το χιόνι απομακρύνθηκε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα