Αχαΐα: Το Κέντρο Καλλίπολις ολοκλήρωσε τις συναντήσεις της ομάδας μονογονέων

18.03.2021 / 9:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
3631398

Ομάδα για γονείς που για οποιονδήποτε λόγο μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους πραγματοποιήθηκε τους τελευταίους μήνες από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας Καλλίπολις. Η ομάδα υλοποίησε τις 7 συναντήσεις της διαδικτυακά και συμμετείχαν 15 γονείς από διάφορες περιοχές του Νομού Αχαΐας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την ενίσχυση των μονογονέων στον ρόλο τους, την αξία της αυτοφροντίδας και της αυτοεκτίμησης, τη βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια, τους τρόπους οριοθέτησης, τα αναπτυξιακά στάδια των παιδιών και των εφήβων, την αναγνώριση των συναισθημάτων αλλά και τη βελτίωση της στάσης των γονέων όταν τα παιδιά βιώνουν δύσκολα συναισθήματα όπως φόβο, θυμό, άγχος, πένθος, απογοήτευση κ.λπ.

Στην τελευταία συνάντηση της ομάδας οι γονείς που συμμετείχαν ανέφεραν πως ο διαδικτυακός τρόπος τους διευκόλυνε σε αυτή τη χρονική περίοδο και η ώρα των συναντήσεων αποτέλεσε μια «όαση» για τους ίδιους μέσα σε όλα όσα καλούνται να διαχειριστούν αυτόν τον καιρό. Επίσης επισήμαναν την αξία του μοιράσματος με όσους βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις στη ζωή τους, γεγονός που τους έκανε να νιώσουν πως μπορεί να είναι μονογονείς αλλά είναι σημαντικό να μην νιώθουν μόνοι.

Το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας αναγνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο που οι γονείς διαδραματίζουν στο μεγάλωμα των παιδιών, ειδικά όταν αυτά βιώνουν δύσκολες καταστάσεις και αλλαγές στη μορφή της οικογένειας, θα συνεχίζει να υποστηρίζει τους μονογονείς στον ρόλο τους.

Αχαΐα: Το Κέντρο Καλλίπολις ολοκλήρωσε τις συναντήσεις της ομάδας μονογονέων

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα του Κέντρου Πρόληψης μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 ή στο email: [email protected], στην ιστοσελίδα: https://www.kpachaia.gr & στην σελίδα https://www.facebook.com/kpachaiaskallipolis/.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα