Πάτρα: Τρομάζει και μόνο η ιδέα εστιών υπερμετάδοσης του ιού

18.03.2021 / 9:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
patra-koronoios

Η κατάσταση για την Πάτρα και την Αχαΐα, τόσο στην ανοικτή κοινότητα, όσο και στα νοσοκομεία είναι σε κομβικό σημείο. Στην ανοικτή κοινότητα η διασπορά παραμένει μεγάλη και τα ενεργά κρούσματα στην Πάτρα δεν έχουν πέσει.

Στα νοσοκομεία η κατάσταση έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια τους και ο μέσος όρος των νοσηλειών έχει φτάσει να κυμαίνεται τις τελευταίες ημέρες στα 200 με 220 άτομα.

Οι κλίνες τόσο στις απλές κλινικές, όσο και στις ΜΕΘ γεμίζουν συνεχώς και ας ενισχύονται με την ίδια ταχύτητα, βάση του σχεδιασμού της 6ης ΥΠΕ, παροπλίζοντας όμως με αυτόν τον τρόπο τις υπόλοιπες κλινικές των νοσοκομείων.

«Τρέμουμε στην ιδέα των συνεπειών που μπορεί να έχουν οι συνωστισμοί και οι συναθροίσεις των τελευταίων ημερών, είτε μιλάμε για τις διαδηλώσεις που έγιναν, είτε για τα κορωνοπάρτι των ημερών της αποκριάς» μας έλεγε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου της Πάτρας, Άννα Μαστοράκου.

«Οι συγκεντρώσεις αυτές δημιουργούν υπερεστίες μετάδοσης του ιού και αν αυτό γίνει θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για τα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα