Αχαΐα: Ο Μ. Σκανδάμης ζητά παρεμβάσεις για το ιατρείο στη Ροδοδάφνη

18.01.2022 / 13:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Marinos-Skandamis-1

Με δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο Κίνημα Αλλαγής, ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ για την κάλυψη των σοβαρών κενών στις θέσεις ιατρών στο διθέσιο Περιφερειακό Ιατρείο Ροδοδάφνης.

Αναλυτικά η δήλωση του Μάριου Σκανδάμη: «Πληροφορηθήκαμε με έκπληξη την αγωνιώδη παρέμβαση του Προέδρου Κοινότητας Ροδοδάφνης για τα διαλυτικά φαινόμενα στην λειτουργία του εκεί Περιφερειακού Ιατρείου, που έχουν προκύψει αφενός από την παραίτηση της μίας εκ των δύο ιατρών, αφετέρου από την μη καθημερινή παρουσία στο ιατρείο του άλλου ιατρού, στον οποίο έχουν ανατεθεί και άλλα καθήκοντα εκτός Ροδοδάφνης.

Αποτέλεσμα της σοβαρής αυτής δυσλειτουργίας είναι πως μια περιοχή περίπου 5.000 κατοίκων έχει αποστερηθεί τις αναγκαίες ιατρικές υπηρεσίες, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την δημόσια υγεία.

Αυτονόητο είναι ότι χρειάζεται τώρα συντονισμένη παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ για την κάλυψη των σοβαρών κενών που έχουν δημιουργηθεί, ώστε να λειτουργήσει με πλήρη ιατρική στελέχωση το Περιφερειακό Ιατρείο Ροδοδάφνης. Καμία ολιγωρία δεν θα είναι πολιτικά και κοινωνικά ανεκτή και οι αρμόδιοι οφείλουν τώρα να μας γνωστοποιήσουν τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα