Αχαΐα – Η καμπύλη της πορείας του κορωνοϊού πέφτει ήπια, σταθερά και συνεχόμενα

21.04.2021 / 21:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
go 16

Στο στάδιο της αποκλιμάκωσης έχει μπει για τα καλά η Αχαΐα, με τον αριθμό των κρουσμάτων να παραμένει διψήφιος από τις 10 Απριλίου και μετά και ο δρόμος προς την σταθερή πτώση της καμπύλης του ιού να συνεχίζεται.

Την Τρίτη την πιο χειρότερη μέρα κάθε εβδομάδας από πλευράς κρουσμάτων η Αχαΐα είχε 96 κρούσματα που πλέον αποτελούν την κορύφωση της καμπύλης του ιού, γεγονός που φάνηκε από την πτώση της επομένης μέρας με μόλις 65 κρούσματα.

Όλα δείχνουν ότι μέσα στο επόμενο διάστημα ο μέσος όρος του αριθμού των κρουσμάτων θα πέσει από τα 80 με 90 στα 50 με 60, κάτι που επιβεβαιώνει την ήπια ύφεση της πορείας του ιού στην περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας.

Εφόσον δεν υπάρξει κάποια έξαρση που ενδέχεται να προκύψει μέσα από τις συγκεντρώσεις και τα κορωνοπάρτι, δεν αποκλείεται μέχρι το Μάη να έχουμε φτάσει σε ένα πολύ καλό σημείο της συνεχόμενης αυτής πτώσης, με έναν αριθμό κρουσμάτων  δηλαδή σε καθημερινή βάση  που θα είναι στο επίπεδο του δεύτερου κύματος της πανδημίας (30 με 50).

Πέρα από τον αριθμό των κρουσμάτων βελτιωμένη αισθητά είναι η κατάσταση στις νοσηλείες, με την πίεση να έχει πέσει στα νοσοκομεία, ωστόσο οι εισαγωγές να συνεχίζονται, κάτι που δείχνει ότι η κατάσταση θέλει ακόμα προσοχή και δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρότητα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα