Αχαϊα: Ενισχύεται με γιατρούς το Νοσοκομείο Αιγίου

02.12.2021 / 7:58
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
993710

Ενισχύεται το Νοσοκομείο Αιγίου ώστε να καλυφθούν τα κενά. Το σύνολο των γιατρών από το Κέντρο Υγείας Ακράτας από σήμερα θα συμμετέχουν τις εφημερίες (Επείγοντα, Παθολογική, Χειρουργική, Ορθοπαιδική και Καρδιολογική κλινική) του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας.

Για τη σχετική απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ενημέρωσε πρόσφατα προσωπικά τον Δημήτρη Καλογερόπουλο ο Γιάννης Καρβέλης.

Στη συνάντηση του Δημάρχου με τον διοικητή της 6ης ΥΠε, το πρωί της περασμένης Δευτέρας στην Πάτρα, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα αιτήματα του Δήμου σχετικά με τη σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου. Όπως αυτά εκφράστηκαν βέβαια και ψηφίστηκαν ομόφωνα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, παρουσία βουλευτών και φορέων.

Την απόφαση για την ενίσχυση στις απογευματινές βάρδιες από 1η Δεκεμβρίου με τη μετακίνηση 14 γιατρών από την Ακράτα είχε προαναγγείλει στη «Γ» ο διευθυντής του Κ.Υ. Σπύρος Μάρκου. Μέχρι και τον Νοέμβριο στο Νοσοκομείο για τις εφημερίες μετακινούνταν τρεις γιατροί από Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία.

Το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου εφημερεύει καθημερινά σε εικοσιτετράωρη βάση καλύπτοντας Αιγιάλεια-Καλάβρυτα. Εξετάζονται σε ετήσια βάση πάνω από 12.000 περιπτώσεις ασθενών που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων του Χειρουργικού τομέα, 15.000 στο Τμήμα Επειγόντων του Παθολογικού και 13.000 άτομα στο σύνολο των τακτικών ιατρείων.

Σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη επισπεύδονται και οι διαδικασίες πρόσκλησης επικουρικών ιατρών καθώς στις σχετικές προκηρύξεις παρατηρείται δυστοκία ανταπόκρισης και συμμετοχής από νέους κυρίως γιατρούς. Το ζήτημα επείγει καθώς κατά την επόμενη περίοδο οι ειδικευμένοι ιατροί στην Παθολογική από πέντε θα μείνουν δύο, στην Ορθοπαιδική επίσης θα παραμείνουν δύο ενώ στο Νοσοκομείο παραμένει μόνο ένας μόνιμος καρδιολόγος και τρεις γιατροί στη Χειρουργική. Οι εφημερίες στην Καρδιολογική καλύπτονται καθημερινά με την μετακίνηση γιατρού από το Γ.Ν. Καλαβρύτων.

Από χθες καλύπτονται με «δάνειες δυνάμεις» οι 30 από τις 50 περίπου εφημερίες ενώ γενικοί γιατροί από το Κ.Υ. Ακράτας θα καλύπτουν και τις συχνές ανάγκες του Νοσοκομείου για διακομιδές ασθενών σε άλλα όμορα νοσοκομεία, ως εφημερεύοντες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα