Ανακοίνωσε εκλογές ο Μητσοτάκης για τις 21/5 – Tι είπε στους υπουργούς του (βίντεο)

28.03.2023 / 11:16
ka 9

12.07. Να καθαρίσει τον πολιτικό διάδρομο των επόμενων εβδομάδων θέλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας την ημερομηνία των εκλογών, κατά την έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου. «Οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας. Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαϊου» είπε ο πρωθυπουργός, δείχνοντας προς τη δεύτερη αναμέτρηση στις 2 Ιουλίου.

 «Η δουλειά μας συνεχίζεται, είμαστε εδώ για να διορθώνουμε λάθη» ήταν το μήνυμά του προς τους υπουργούς του. Και έθεσε το σύνθημα της προεκλογικής περιόδου με την αποστροφή «προχωράμε μαζί μπροστά, αλλάζοντας την Ελλάδα πιο ασυμβίβαστα και πιο τολμηρά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μητσοτάκης είχε δεχθεί ισχυρές εισηγήσεις να δείξει άμεσα τον ακριβή χρόνο των εκλογών, ώστε να πάψει ο αποπροσανατολισμός της κυβερνητικής και της κομματικής μηχανής με την παραφιλολογία. Ήδη από χθες μάλιστα ο ίδιος από τη Λαμία περίπου έδειξε τις προθέσεις του. Και έδωσε στον κομματικό μηχανισμό επίσημο σήμα για την προεκλογική εκστρατεία.

«Από αύριο κιόλας» είπε χθες το βράδυ «ξεκινά ο αγώνας για τη μεγάλη νίκη της χώρας και της κοινωνίας μας για μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην προκοπή. Και σε αυτή τη νέα συναρπαστική διαδρομή σας θέλω όλους δίπλα μου».

11. 16. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών. Αυτές θα γίνουν στις 21 Μαΐου. Όπως είπε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αν χρειαστούν δεύτερες εκλογές, θα γίνουν στις αρχές Ιουλίου.

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό. Στην ατζέντα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι η παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, δράσεων για τη δημόσια διοίκηση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα