Η Χριστίνα Μαρκεσίνη που γνωρίσαμε από το The Voice μιλά στον «Κ»

19.03.2023 / 19:30
D0D47D52-D639-4F33-81C9-07E32D1F42FB (1)

Σημασία έχει πως τραγουδάς

Η νεαρή τραγουδίστρια που σπουδάζει ψυχολογία θέλει να δημιουργήσει το δικό της μουσικό σχήμα

THΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ

Η Χριστίνα Μαρκεσίνη είναι μόλις 24 ετών, σπουδάζει ψυχολογία, την οποία αγαπά πάρα πολύ και έχει καταλήξει σ’ αυτές τις σπουδές πολύ συνειδητά και ύστερα από μεγάλο κόπο. Αγαπά κάθε είδος Τέχνη, λατρεύει τον χορό με τον οποίο έχει ασχοληθεί και από μικρή ηλικία αποφάσισε ότι θέλει να ασχοληθεί με το τραγούδι, στο οποίο διοχέτευσε όλη της την καλλιτεχνική ενέργεια! Ήδη από τα 18 της είχε «μπει» επαγγελματικά στο χώρο του τραγουδιού. Το πώς έγινε αυτό; Εντελώς τυχαία! Ο έντονος αυθορμητισμός που την χαρακτηρίζει, την οδήγησε να διεκδικήσει την πρώτη της δουλειά ως τραγουδίστρια σε ένα μαγαζί της Πάτρας, όπου, χωρίς σκέψη, μπήκε μέσα και ζήτησε να την ακούσουν! Το ευρύτερο κοινό την έμαθε μέσα από τη συμμετοχή της στο The Voice, πέρσι, όπου άνετη και χαμογελαστή, τραγούδησε το αγαπημένο κομμάτι «Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου» και κατάφερε να κάνει τρεις από τους κριτές να γυρίσουν την καρέκλα τους.

Η Χριστίνα Μαρκεσίνη παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής και θέλει να εξελίξει τις μουσικές της γνώσεις στο πιάνο! Δεν επαναπαύεται ποτέ, είναι συνεχώς σε εγρήγορση, θέλει να εξελίσσεται και αυτό που αγαπά περισσότερο πέρα από το διάβασμα και τα ταξίδια είναι η ουσιαστική συναναστροφή με ανθρώπους που αγαπά! Η Χριστίνα Μαρκεσίνη μίλησε στον «Κόσμο» στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Ποια ήταν τα πρώτα σου μουσικά ακούσματα;

Οι γονείς μου άκουγαν πολλά είδη μουσικής, από τη μητέρα μου έχω πάρει κυρίως ακούσματα παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής. Ο πατέρας μου επίσης άκουγε λαϊκή μουσική αλλά μου έδωσε και έντονα ερεθίσματα ξένης, έντεχνης και ροκ μουσικής. Μεγάλος μουσικός σταθμός για μένα ήτανε η βυζαντινή μουσική, καθώς έχω περάσει τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια κοντά στην εκκλησία και μέσα από τις λειτουργίες αγάπησα πάρα πολύ αυτό το είδος, το οποίο με συγκινεί βαθιά και γαληνεύει την ψυχή µου. Σε μεγαλύτερη ηλικία ήρθα σε επαφή με την κλασική μουσική η οποία με συνεπήρε και θεωρώ πως είναι η βάση κάθε είδους.

Υπάρχουν τραγούδια που θέλεις πάντα να εντάσσεις στο πρόγραμμά σου;

Αγαπώ πάρα πολλά τραγούδια, με συγκινούν άλλα τόσα, και λατρεύω χιλιάδες ακόμα. Ένα καλό πρόγραμμα, νομίζω πώς πρέπει να ταξιδεύει ανάμεσα στα είδη και στις εποχές, χωρίς διακρίσεις και παρωπίδες. Μπορώ να τραγουδήσω ένα έντεχνο, στη συνέχεια ένα λαϊκό και έπειτα ένα παραδοσιακό κομμάτι και μέσα σε όλα αυτά να εκπέμπεται η δική μου καλλιτεχνική προσωπικότητα και να διατηρείται ένα συγκεκριμένο ύφος. Το θέμα δεν είναι τι θα πεις, αλλά πώς θα το πεις, κάθε κομμάτι, κάθε είδος μπορούμε να το προσεγγίσουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Η οπτική, η ερμηνεία και το ήθος που εκπέμπει ένας καλλιτέχνης καθορίζουν την ποιότητα της τέχνης του.

Με ποιον καλλιτέχνη θα ήθελες να συνεργαστείς;

Με πάρα πολλούς ειλικρινά. Εκτιμώ και αγαπώ αμέτρητους καλλιτέχνες και θεωρώ πώς από τον καθένα ξεχωριστά μπορώ να πάρω τρομερές μουσικές εμπειρίες και μαθήματα.

Λένε ότι οι περισσότεροι καλλιτέχνες είναι ιδιόρρυθμοι… Πως θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου;

Αυτό που πιστεύω ότι συμβαίνει με τους καλλιτέχνες είναι πως, σε σύγκριση με τους ανθρώπους που δεν έχουν τόσο ανεπτυγμένη αυτήν τους την πλευρά, βρίσκονται πιο συχνά σε συναισθηματική διέγερση, είναι αρκετά ευαίσθητοι και δυσκολεύονται να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους, καθώς η λογική δεν είναι το κίνητρο για να κάνεις τέχνη και δεν έχουν μάθει να λειτουργούν με αυτή. Έτσι λοιπόν πράγματι, ένας άνθρωπος που κινείται στη ζωή αυθόρμητα και με γνώμονα τα συναισθήματά του, είναι λογικό να χαρακτηρίζεται ιδιόρρυθμος εφόσον πολύ συχνά μπορεί να κινηθεί εκτός των πλαισίων που ορίζει η κοινωνία. Σίγουρα και η δική μου ιδιοσυγκρασία έχει αυτή την κατεύθυνση, όμως οι σπουδές μου πάνω στην ψυχολογία και ιδιαίτερα η προσωπική μου εξέλιξη, μέσα από το διάβασμα την ενδοσκόπηση και τις εμπειρίες, μου έχουν ανοίξει και το δρόμο της λογικής, αφαιρώντας μου λίγο αυθορμητισμό και χαρίζοντάς μου σύνεση και εγκράτεια.

Έχεις δεχτεί ποτέ αρνητική κριτική μέσω social media; Πως το διαχειρίζεσαι; Μπορεί ο καθένας να σε κριτικάρει άμεσα και με μεγάλη ευκολία…

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω δεχτεί ακόμη αρνητική κριτική, συνήθως μου στέλνουν για να με ρωτήσουν που τραγουδάω ή για να μου πουν ότι τους αρέσει πολύ η δουλειά μου και χαίρομαι πολύ για αυτό.

Στον ανταγωνισμό που επικρατεί γιατί θεωρείς ότι κάποιος πρέπει να ξεχωρίσει τη δική σου φωνή;

Πράγματι επικρατεί μεγάλος ανταγωνισμός, εκεί έξω υπάρχουν σπουδαίες φωνές, σπουδαίοι καλλιτέχνες και πρέπει να χαιρόμαστε γι αυτό, γιατί η κοινωνία μας τους έχει ανάγκη. Πρέπει να δώσουμε χώρο στα νέα παιδιά που έχουν κάτι να πουν, γιατί το θέμα δεν είναι να ξεχωρίσω εγώ, το θέμα είναι να ξεχωρίσει η ποιότητα και όχι η σαπίλα, διότι σήμερα επί το πλείστων προβάλλεται οτιδήποτε άλλο εκτός από την αληθινή ουσιαστική τέχνη.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό «μάθημα» που έχεις αποκομίσει στη μέχρι τώρα πορεία σου στη μουσική;

Υπομονή, επιμονή και αγάπη για αυτό που κάνουμε. Πρέπει να υπάρχει στόχος, πρέπει να προσπαθούμε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι και να μην παρατάμε ποτέ τα όνειρά μας.

Τι είναι αυτό που ονειρεύεσαι και θες να το πραγματοποιήσεις σύντομα;

Ανυπομονώ να τελειώσω τη σχολή μου και στη συνέχεια να συνδυάσω την τέχνη με την ψυχοθεραπεία. Επιπλέον, θέλω πολύ να δημιουργήσω ένα δικό μου σχήμα και να παίζω μουσική σε μεγάλα μαγαζιά και μουσικές σκηνές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα