Η Δήμητρα Κωνσταντοπούλου στον «Κ»: «Η φωνή είναι δύναμη!»

19.03.2023 / 11:49
C03-2 (1)

Η καθηγήτρια φωνητικής, την οποία γνωρίσαμε ως πυγμάχο και έλαμψε στο «The Voice»

Του Ανδρέα Κολλιόπουλου

Η ταλαντούχα Δήμητρα μένει πλέον στην Αθήνα και συνεχίζει να ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, το τραγούδι

Είναι καθηγήτρια φωνητικής, έχει πάρει μεταπτυχιακό στα οικονομικά, την έχουμε δει να εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές της περιοχής και ειδικότερα εμείς στην Πάτρα την γνωρίσαμε μέσα από την ενασχόληση της με την πυγμαχία και με τον πρωταθλητισμό που έκανε στην Παναχαϊκή, υπό τις οδηγίες του Νίκου Πλέα.

Πλέον η Δήμητρα Κωνσταντοπούλου έχει φύγει από την Πάτρα και έχει ξεκινήσει μια νέα ζωή στην Αθήνα, όμως, πριν από λίγο καιρό την είδαμε να μπαίνει στα σπίτια μας μέσα από την συμμετοχή της στο talent show του «The Voice». Η πρωταθλήτρια πυγμαχίας έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό και έδειξε μέσα από την συμμετοχή της τις μεγάλες δυνατότητες που έχει όχι μόνο ως καθηγήτρια φωνητικής, αλλά και στο τραγούδι ως performer, πάνω στη σκηνή.

Μάλιστα, τότε, όταν είχε κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην τηλεοπτική εκπομπή, η Δήμητρα είχε στείλει το δικό της μήνυμα σχετικά το bullying και είχε μιλήσει ανοικτά για τα παραπανίσια κιλά που είχε, λέγοντας χαρακτηριστικά προς τους κριτές και το κοινό: «Αν αναρωτιέστε αυτή τη στιγμή γιατί σας μιλάω από ένα γυμναστήριο είναι γιατί αυτό μου άλλαξε τον τρόπο ζωής και με έκανε διαφορετικό άνθρωπο. Παρελθοντικά, σαν παιδάκι και αργότερα σαν ενήλικη, είχα αντιμετωπίσει κι εγώ το κομμάτι του ρατσισμού όσον αφορά τα κιλά… Βέβαια χαίρομαι ιδιαίτερα για το γεγονός ότι πλέον αυτό έχει αρχίσει να εξαλείφεται και όλοι μας πρέπει να αγαπάμε το σώμα και τη διαφορετικότητα μας και να τη στηρίζουμε».

Η καριέρα είναι υποκειμενική

«Η εμπειρία μου στο Voice of Greece ήταν ιδιαίτερη. Γνώρισα αξιόλογους καλλιτέχνες με τους οποίους μοιράστηκα τόσο τη μουσική σκηνή όσο και την αδρεναλίνη της επιτυχίας» τονίζει η ίδια μιλώντας στον «Κόσμο».

Η συμμετοχή της σε ένα τέτοιο παιχνίδι που έχει να κάνει με την έναρξη μιας σταδιοδρομίας στο τραγούδι, ξένισε όσους την γνώριζαν. «Η καριέρα στο τραγούδι είναι υποκειμενική. Κάθε μουσικός, ορίζει ως καριέρα αυτό που ο ίδιος ενστερνίζεται και πιστεύει.

Ο  λόγος που δήλωσα συμμετοχή στο παιχνίδι είναι διότι επιθυμούσα να εξερευνήσω και αυτή την πτυχή της μουσικής έκφρασης, ακόμη κι αν ενέχει το στοιχείο του ανταγωνισμού».

Ένα νέο παιδί μέσα από την συμμετοχή του σε ένα τέτοιο παιχνίδι κερδίζει «την επαγγελματική προβολή της παρουσίας του για μελλοντικές συνεργασίες  και μια μορφή αναγνώριση από το κοινό».

Οι επιλογές και κόσμος

Η ίδια διάλεξε σε όλες τις φάσεις του διαγωνισμού τραγούδια άγνωστα στο ευρύ κοινό. «Τα πάντα είναι άγνωστα μέχρι να γίνουν γνωστά. Αυτός είναι και ο λόγος που τα διάλεξα, ανεξάρτητα από τη δυσκολία που όντως είχαν και έχουν» σχολιάζει και συμπληρώνει για την απήχηση που είχε στον κόσμο.

«Θεωρώ πως παρόλο που κάποια μουσικά μονοπάτια είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό, ο κόσμος είναι αρκετά οξυδερκής ώστε να αντιληφθεί την αυθεντικότητα σε έναν άνθρωπο που αγαπά αυτό που ερμηνεύει. Συνεπώς πιστεύω ότι η ερμηνευτική μου ειλικρίνεια τους κέρδισε».

Ο Πάνος και το Youkali

Η Δήμητρα Κωνσταντοπούλου άκουσε αρκετά θετικά σχόλια κατά τη διάρκεια της εκπομπής. «Το σχόλιο που άκουσα από τους κριτές και έμεινε μέσα μου είναι εκείνο του Πάνου Μουζουράκη, που όταν τελείωσα την ερμηνεία μου στο Youkali, ανέφερε πως θα άκουγε μια τέτοια φωνή στο Ηρώδειο. Έχω πολλή δουλειά ακόμα, αλλά τα όνειρα είναι δωρεάν και μας περιμένουν».

Τι λέει στους μαθητές της

Αρκετά από τα παιδιά στα μαθήματα φωνητικής που έχει ως μαθητές θα ήθελαν να πάρουν μέρος σε τέτοιες εκπομπές.» Ομολογώ ότι έχω μαθητές που έχουν εκφράσει αυτή την επιθυμία» τονίζει.

Η απάντηση που δίνω είναι ότι η αλήθεια για το τί προσδοκά ο κάθε άνθρωπος, κρύβεται μέσα του. Οπότε διατηρώ ουδέτερη στάση και προσπαθώ να “βοηθήσω” στην οποιαδήποτε απόφαση λάβει το κάθε παιδί».

Η πυγμαχία και η φωνητική

Τέλος σε ότι αφορά την πυγμαχία τονίζει: «Η πυγμαχία έμεινε λίγο πίσω λόγω του show, αλλά μπαίνω πάλι σε πρόγραμμα σιγά – σιγά. Την επιζητά το σώμα μου θέλοντας και μη. Τα κοινά ανάμεσα στην πυγμαχία και τη φωνητική είναι τόσα που αν ξεκινήσω σήμερα δε θα τελειώσω ούτε αύριο. Θα πω απλά ότι η φωνή και η δύναμη στο σώμα είναι αλληλένδετα». 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα