Αυτή είναι η «γαλάζια φτωχογειτονιά» του Μπιθικώτση που μας περιμένει να την ανακαλύψουμε – ΒΙΝΤΕΟ

24.09.2022 / 8:54
GALAZIA FTOXOGEITONIA

Ο σερ του ελληνικού πενταγράμμου, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης άφησε πίσω του σπουδαία ιστορία και τραγούδια που όλοι έχουμε λίγο-πολύ σιγοτραγουδήσει. Γεννημένος σε μια φτωχογειτονιά του Δήμου Περιστερίου, δεν ξέχασε ποτέ το μέρος που γεννήθηκε και μεγάλωσε με όσους τον γνώρισαν να μιλούν για έναν άνθρωπο με ιδιαίτερες ευαισθησίες.
Εκτός από τη γειτονιά του, όμως, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης είχε ακόμη μια μεγάλη αγάπη. Ο λόγος για τον Κάλαμο Αττικής και το εξοχικό σπίτι που είχε αποκτήσει εκεί. Στην περιοχή Αγκώνα του Καλάμου περνούσε πολλές μέρες ηρεμίας και γαλήνης ενώ αυτό αποτελούσε το άγνωστο καταφύγιό του και ησυχαστήριο. Εκεί βρίσκονται τα λεγόμενα βραχάκια του Μπιθικώτση.

Το άγνωστο “καταφύγιο”

Μπορεί να έχεις κάνει ακόμη και μπάνιο σε αυτή τη γωνιά της Αττικής και να μην ξέρεις ότι ο παραλιακός δρόμος έχει πάρει το όνομά του προς τιμήν του σπουδαίου Γρηγόρη Μπιθικώτση. Εκεί κοντά, στην περιοχή Αγκώνα βρίσκονται και τα περίφημα βραχάκια του Μπιθικώτση τα οποία βλέπετε και στο παρακάτω βίντεο από το κανάλι Up Stories του Youtube αλλά και βοτσαλωτή παραλία με τα κρυστάλλινα νερά. Εικόνες μαγικές που κρατούν ακόμη το καλοκαίρι μέσα μας. Η λεγόμενη «γαλάζια φτωχογειτονιά» του Μπιθικώτση, η τόσο διαφορετική που βρίσκεται δίπλα μας.
Αν σε βγάλει ο δρόμος προς τα εκεί ή αν θες να κάνεις μια εκδρομή μην το φθινόπωρο έρθει για τα καλά, τότε με μια μονοήμερη θα γνωρίσεις το μέρος που είχε κλέψει την καρδιά του σπουδαίου μουσικού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα