Ανδρουλάκης: Απαράδεκτο να οδηγείται το ΝΑΤΟ από τους εκβιασμούς του Ερντογάν

30.06.2022 / 10:13
ka 26

Ανοίγοντας το θεματικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Λάρισα για ένα νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο, ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε τα τεκταινόμενα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

«Ειρωνία της ιστορίας, να καταλήγεις, για να αποφύγεις έναν αναθεωρητή, παραβάτη του διεθνούς δικαίου, να υπογράφεις μια συμφωνία με κάποιον που έχει ακριβώς την ίδια στρατηγική. Αυτό είναι το ΝΑΤΟ σήμερα. Εκεί οδήγησαν ο κ. Στόλτενμπεργκ και οι μεγάλες δυνάμεις, τη Σουηδία και τη Φινλανδία. Είναι απαράδεκτο να οδηγείται η συμμαχία από τους εκβιασμούς του κ. Ερντογάν και αντί να κλείνει την πόρτα των εξοπλισμών στην Τουρκία, να την ανοίγει διάπλατα. Κανείς δεν θα παίζει με τα δικαιώματα του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Παράλληλα, σημείωσε πως «οι παραινέσεις ‘βρείτε τα’ του κ. Στόλτενμπεργκ, αποκαλύπτουν τον πραγματικό του ρόλο, να βάζει στο ίδιο τσουβάλι τη χώρα μας, που σέβεται το διεθνές δίκαιο, με μια χώρα διεθνή ταραξία που ανάβει συνεχώς φωτιές σε όλη τη νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Αναφορικά με την απάντηση της κυβέρνησης, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως προχωράει σε δημόσιες σχέσεις σε διεθνές επίπεδο και επισήμανε πως για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής «παραμένει προτεραιότητα το εμπάργκο όπλων, καθώς είναι το μόνο ισχυρό μήνυμα απέναντι σε έναν αναθεωρητή ηγέτη».

Ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, είπε ότι «ο κ. Τσίπρας, το 2019 πανηγύριζε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, και σήμερα όπως μας ενημέρωσε ο κ. Τζανακόπουλος, χαρακτηρίζει αχρείαστη την είσοδο Φινλανδίας και Σουηδίας στη Συμμαχία, εν μέσω ενός καταστροφικού πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης, που απειλεί και τις δύο χώρες».

in.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα