Αχαΐα: Κατάληψη του σχολείου για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα Λουσικά

21.10.2021 / 11:17
POPOOIUJH

Σε κατάληψη του Λυκείου Λουσικών προχώρησαν από την Τρίτη οι μαθητές του μετά την ανακοίνωση για σύγχώνευση τάξεων.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση αναφέρεται:
Με το παρόν κείμενο, το οποίο συνυπογράφουμε οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Λουσικών επιθυμούμε να εκφράσουμε την αποδοκιμασία μας για τη συγχώνευση των δύο τμημάτων της Β΄ Λυκείου του σχολείου μας σε ένα.

Όλοι συμφωνούμε ότι πρόκειται για μία αντιπαιδαγωγική και υγειονομικά επικίνδυνη απόφαση υπό τις παρούσες συνθήκες πανδημίας, η οποία βρίσκει όλους εμάς, γονείς, καθηγητές και μαθητές κάθετα αντίθετους.

Γνωρίζουμε ότι και η δική σας θέση είναι αντίθετη με τις συγχωνεύσεις πράγμα που φάνηκε και από το γεγονός ότι το καλοκαίρι εγκρίνατε τη λειτουργία δυο τμημάτων της Β΄Λυκείου στο σχολείο μας, πράγμα που επέτρεψε την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, την συστηματική εκπαιδευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη από τους καθηγητές των μαθητών που είχαν μεγάλες εκπαιδευτικές ανάγκες λόγω των δυο χρόνων τηλεκπαίδευσης. Επιπλέον ήταν δυνατό να λειτουργεί το σχολείο μας με όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα απέναντι στην πανδημία, με αποτέλεσμα να νιώθουν ασφάλεια τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί.

Η συγχώνευση βάζει τέρμα στις προσπάθειές των καθηγητών να στηρίξουν αποτελεσματικά τις μαθησιακές ανάγκες των μαθητών και μας εκθέτει όλους σε υγειονομικό κίνδυνο.
Επιπλέον ,η εξαγγελθείσα συγχώνευση γίνεται σαράντα ημέρες αφότου έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχοκοινωνική ισορροπία των μαθητών για τους οποίους ανατρέπεται η μέχρι τώρα προσπάθεια προσαρμογής στη νέα σχολική χρονιά
Γνωρίζουμε ότι βάσει της κείμενης νομοθεσίας, ο αριθμός των τμημάτων Λυκείου «κλείδωσε» ήδη στις 23 Ιουλίου, χωρίς να επιτρέπεται η οποιαδήποτε αλλαγή στο εξής (βλ. Κ.Υ.Α. 79942/ΓΔ4/2019, ΦΕΚ 2005/Β, 31/55/2019).

Σε μια εποχή που η τήρηση των αποστάσεων έχει γίνει τρόπος ζωής, είναι τουλάχιστο παράλογο να στοιβάξουμε 27 μαθητές σε αίθουσες που προορίζονται για πολύ λιγότερους.
Συνεπεία όλων αυτών, καταθέτουμε σε εσάς και μέσα από εσάς στο Υπουργείο Παιδείας την οργή μας για την εξαγγελθείσα συγχώνευση.
Θα θέλαμε να στηρίξετε την ενέργειά μας αυτή αποσύροντας την οδηγία για συγχώνευση των τμημάτων. Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πως μέλημά σας είναι η στήριξη των αναγκών
των σχολείων μας και αναμένουμε να μας την δείξετε έμπρακτα.

Η τοπική κοινωνία των Λουσικών είναι ανάστατη και το σχολείο μας σήμερα 19/10/21 τελεί υπό κατάληψη από τους μαθητές. Επιθυμία μας είναι να επιστρέψουμε άμεσα στη σχολική τάξη με όρους υγειονομικής ασφάλειας και εκπαιδευτικής ποιότητας.
Με εκτίμηση,

Οι εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Λουσικών

Το δεκαπενταμελές συμβούλιο των μαθητών του ΓΕΛ Λουσικών

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λυκείου Λουσικών

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα