Διήμερη περιοδεία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη στην Ήπειρο

21.10.2021 / 10:38
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
KARBALIASD

Διήμερη περιοδεία στην Ήπειρο, πραγματοποιεί ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης.
Στο πλαίσιο αυτό, είχε την Τετάρτη διαδοχικές επισκέψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα», στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο και στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων.
Ο κ. Καρβέλης, συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Διοικητή του Γ.Ν. Ιωαννίνων Σπύρο Δερδεμέζη, τις Διευθύντριες της Ιατρικής και Νοσηλευτικής υπηρεσίας και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.
Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, επίσης, επισκέφθηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Ιωαννίνων και συνομίλησε με το Νοσηλευτικό και Ιατρικό προσωπικό.
Εποικοδομητική ήταν και η συνάντηση με τον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Mega Εμβολιαστικό και στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων. Τον κ. Καρβέλη, συνόδευε ο Υποδιοικητής της 6ης Υπε κ. Γιάννης Νικόπουλος.
Ομιλία στην εκδήλωση του Δήμου Ιωαννιτών με θέμα “Η πόλη γίνεται δωρητής οργάνων”

Το βράδυ ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, μίλησε στη μεγάλη εκδήλωση του Δήμου Ιωαννιτών με θέμα: «Η πόλη γίνεται δωρητής οργάνων».
Ο κ. Καρβέλης τόνισε μεταξύ άλλων:
“Ως Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε περήφανοι που στους κόλπους της ευθύνης μας βρίσκονται τέτοια μεταμοσχευτικά κέντρα όπως αυτό των Ιωαννίνων ή το ΚΕΔΜΟΠ, στην Πάτρα, που εργάζονται άοκνα για την αναζήτηση νέων δοτών, ώστε να διευρυνθεί ο δρόμος της θεραπευτικής αντιμετώπισης τέτοιων παθολογικών καταστάσεων. Τα μεταμοσχευτικά κέντρα του Π.Γ.Ν.Ι. και του Π.Γ.Ν.Π συνεργάζονται στενά, στα πλαίσια ενός επικυρωμένου και με Φ.Ε.Κ. δικτύου παρεχόμενου κλινικού έργου σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις νεφρού.
Συνεργασία και για την εύρεση δοτών και την δυνατότητα εξασφάλισης μοσχευμάτων, που θα χαρίσουν ζωή στους συμπολίτες μας.
Θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα και θα έχουμε άριστα αποτελέσματα, όταν τα μοσχεύματα αυτά εισρέουν σε «μία δεξαμενή» που θα εξυπηρετούν, μεν, τις ανάγκες της Εθνικής Λίστας για μεταμόσχευση, θα δίνει, δε, την προτεραιότητα στους πολίτες του Δυτικού Άξονα της χώρας μας. Χαίρομαι που η πόλη των Ιωαννίνων, και δη η Δημοτική Αρχή, παίρνει την πρωτοβουλία για τη διάδοση μιας τόσο ανιδιοτελούς και ανθρωπιστικής Ιδέας όσο αυτής της Δωρεάς Οργάνων. Μάλιστα, διαβάζοντας τη πρόσκληση είδα ότι αυτή η ενημερωτική δράση συγκαταλέγεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Παλιγγενεσίας και απελευθέρωσης. Χρησιμοποιώντας τη συνθήκη αυτή με μεταφορική έννοια, και κάπως έτσι, κε Δήμαρχε σας συγχαίρω ως Διοικητής και σας ευχαριστώ ως άνθρωπος, που λαμβάνετε την πρωτοβουλία να προτρέψετε τους κατοίκους της πόλης σας να γίνουν δωρητές οργάνων και να «ελευθερώσουν» συνανθρώπους, που υποφέρουν και κινδυνεύουν, λυτρώνοντάς τους από τη σκλαβιά της χρόνιας νόσου”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα