Τι λένε οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί για τις αμοιβές τους για τον εμβολιασμό

24.07.2021 / 9:10
Doctor wearing protective visor and surgical gloves injecting COVID-19 vaccine into patient's arm

Aμοιβές που να ανταποκρίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα, όπως λένε οι ίδιοι οι γιατροί, έχουν να δουν πριν από την οικονομική κρίση. Συγκεκριμένα, η αποζημίωση που αποφάσισε το κράτος για την κοστολογήσει τις υπηρεσίες τους και να αντιμετωπίσει την ισχνή ανταπόκριση τους στο κάλεσμα για συμμετοχή στους εμβολιασμούς κατ’ οίκον, διαμορφώθηκε πλέον, ως εξής:

Από 3€ ανέβηκε στα 20€ για κάθε εμβολιασμό στο ιατρείο

Από 20€ αυξήθηκε στα 50€ για κάθε εμβολιασμό κατάκοιτων στα σπίτια τους

“Αυτό που συνέβη είναι ένα θετικό γεγονός, το πρώτο μετά από το 2010”, σχολιάζει μιλώντας στο iatropedia.gr, o πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, προσθέτοντας:

“Είναι θετικό ότι για πρώτη φορά από το 2010 η ελληνική Πολιτεία προσφέρει αμοιβές ευρωπαϊκού επιπέδου στους έλληνες γιατρούς και αυτό θα έχει πολλαπλές θετικές επιδράσεις. Μπορεί να έγινε κατανοητό ότι οι έλληνες γιατροί δικαιούνται να αμείβονται, όπως και οι ευρωπαίοι συνάδελφοί τους. Κι ότι η εργασία τους δεν μπορεί να αποτιμάται με έναν τρόπο που δεν είναι ρεαλιστικός”, αναφέρει ο Πρόεδρος του ΠΙΣ.

Στο ίδιο πλαίσιο το υπουργείο Υγείας επιστρατεύει ισχυρά όπλα, όπως αυτό της σημαντικής ενίσχυσης και των αμοιβών των φαρμακοποιών, για κάθε ραντεβού που θα κλείνουν με τους πολίτες. Συγκεκριμένα, η αμοιβή τους διαμορφώνεται από το 1€ , στα 10€ ανά κλεισμένο ραντεβού.

“Από τη στιγμή κατά την οποία συστρατευθήκαμε στην εθνική προσπάθεια τις υπηρεσίες θα τις προσφέραμε με την ίδια ευσυνειδησία είτε το κάναμε δωρεάν, είτε το κάναμε με ένα ευρώ, είτε με 50 ευρώ”, τονίζει με έμφαση μιλώντας στο iatropedia.gr ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Απόστολος Βαλτάς και συμπληρώνει:

“Για μας το θέμα της παροχής της υπηρεσίας αυτής, δηλαδή να πείσουμε τον κόσμο ως προς την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, ήταν κάτι το οποίο συνέβαινε. Ο φαρμακοποιός από τη φύση του επαγγέλματός του, είναι υποχρεωμένος να παρέχει αυτήν την υπηρεσία, γιατί ξέρουμε πως όσο περισσότεροι εμβολιαστούν, τόσο καλύτερα θα μπορέσουμε να δούμε μια άσπρη μέρα και να λύσουμε το θέμα της πανδημίας”, τονίζει.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα