Κορωνοϊός – Αχαΐα: Φοβούνται την χαλαρότητα οι ειδικοί και το πισωγύρισμα

25.05.2021 / 21:43
τσα 15

Πεσμένο είναι το ιικό φορτίο στην Πάτρα και στην Αχαΐα και αυτό μαρτυρά όχι μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων που έχει μειωθεί αρκετά σε όλη την διάρκεια του μήνα που πλέον πλησιάζει στο τέλος του, αλλά και τα αποτελέσματα από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στα αστικά λύματα του Βιολογικού  Καθαρισμού.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η υγειονομικής πορεία της περιφερειακής ενότητας πάει αρκετά καλά, μετά την έξαρση που είχε σημειωθεί τους περασμένους μήνες, αλλά αυτό που τους ανησυχεί είναι η χαλαρότητα που φαίνεται να υπάρχει από ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, ύστερα από το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Η χαλαρότητα αυτή, όπως επισημαίνουν, μπορεί να μας οδηγήσει πίσω, καθώς ο ιός είναι ακόμα εδώ και οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Πάτρας παραμένουν σε ένα σταθερό επίπεδο , χωρίς να έχουν παρουσιάσει σημαντική μείωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που όλοι θεωρούμε ότι πάμε καλά, δύο τουλάχιστον άνθρωποι τις τελευταίες μέρες έχασαν τη ζωή τους, μετά από  μεγάλη μάχη και πολυήμερη νοσηλεία στις ΜΕΘ. Χρειάζεται λοιπόν μεγάλη προσοχή αφού το παραμικρό λάθος μπορεί να φέρει ένα πισωγύρισμα που θα ανατρέψει τα δεδομένα προς το χειρότερο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα